fbpx

מה לראות ב-TLVFest 2022?

הומו חוזר לארון, לסבית מחפשת אורגזמה, טרנסית מתלבטת ומלכות דראג בטיפול קבוצתי – מאות סרטים יוקרנו השנה בפסטיבל הקולנוע הגאה שייפתח השבוע, אז איך נדע מה לבחור? | שלחנו את גור רוזן לראות ולחזור עם המלצות צפייה
blessed boys2022

183 סרטים ארוכים וקצרים מ-39 מדינות, ביניהן גאורגיה, דרום קוריאה, פקיסטן ואירן. זה מה שמביא לנו יאיר הוכנר בפסטיבל הקולנוע הגאה ה-17, שייפתח ב-27.10 בסינמטק תל אביב.

לצד סרטים שהוקרנו בפסטיבלי קולנוע גאה ברחבי העולם, יוקרנו גם סרטים להט”בים מפסטיבלי קולנוע חשובים כמו קאן, ברלין, סאנדנס, טרייבקה ורוטרדם.

לסרט הפתיחה המעולה של ניצן גלעדי, “כאילו אין מחר”, כבר אין כרטיסים, אך השמועה אומרת שמנסים לארגן לו הקרנה נוספת, אז תהיו מוכנים להסתער. סרט הנעילה “אלפנט” יוקרן ב-5.11, ויחתום 10 ימים עמוסי כל טוב.

ב-30.10 ייערך אירוע חשיפה לפרויקט שמתעד 100 ראיונות עם דמויות מפתח בקהילה, שנערכו במיוחד לאירוע לסרט תיעודי בשם “הזמן הוורוד – סיפורן של הקהילות הגאות”, בו נזכה לטעימה קטנה מתוך הפרויקט הענק והחשוב הזה.

עוד אירוע מסקרן הוא מופע הסטנד אפ של דניאל פרנצזה (“ילדות רעות”, Looking) שיארח ב-4.11 את מלכת הדראג יוסל’ה והקומיקאית טליה ברטפלד (“מי שמע על חווה ונאווה”).


מן הסתם לא יכולתי לצפות בכל הסרטים, אך מתוך הכמות הנכבדת של הסרטים שראיתי הנה כמה שלא כדאי לפספס.

סרטים עלילתיים

האהבה (El Houb) – סרט נפלא ממש על גבר הולנדי ממוצא מרוקאי שמגיע לבית הוריו המוסלמים והמסורתיים כדי לספר להם שהוא הומו. כשאמו זורקת אותו מהבית הוא עושה את מה שהוא היה עושה בילדות בכל פעם שהיו לו בעיות – נועל את עצמו בארון השירות ולא מסכים לצאת עד שבני משפחתו יסכימו לדבר איתו על זה. במהלך היממה שלו בארון אנו מתוודעים לרגעים מכוננים בחייו מילדותו ועד היום.

ג’וילנד (Joyland) – זוכה פרס חבר השופטים במסגרת “מבט מסוים” ופרס הדקל הקווירי בפסטיבל קאן 2022, ונציגה של פקיסטן לפרס האוסקר לסרט הזר הטוב ביותר. במשפחה פקיסטנית פטריארכלית מסורתית, הבן הצעיר, הנשוי והמובטל מצטרף בחשאי למופע מחול אירוטי. הוא נופל בקסמיה של טרנסג’נדרית מוכשרת, וסיפור האהבה הבלתי אפשרי ביניהם מאתגר את המשפחה כולה.

סרט בנות (Girl Picture) – זוכה פרס בחירת הקהל לסרט הבינלאומי הטוב ביותר בפסטיבל סאנדנס 2022 והנציג של פינלנד בקטגוריית הסרט הזר הטוב ביותר באוסקר. שתי חברות טובות מנסות לשרוד את החורף המתמשך. האחת נסחפת לרומן בלתי צפוי אך מתקשה להסתגל למערכת היחסים, והשנייה קופצת ממיטה למיטה בניסיון לזכות סוף סוף באורגזמה המיוחלת. הן נעות בין חלומות, מציאות, חברות ומערכות יחסים, ומנסות להבין את כל הבלגן.

באדיבות יח”צ TLVFest

הריקנות שלי ואני (My Emptiness and I) – 11 סרטים על טרנסג’נדרים יש השנה בפסטיבל. אחד הסרטים היפים הוא הסרט הזה, שבמרכזו טרנסית צעירה שעוברת מצרפת לספרד, ולא משוכנעת שהיא מעוניינת בניתוח הסופי. היא כמהה לגבר שיאהב אותה כפי שהיא אך המציאות הרבה יותר מורכבת, והיא נאלצת לנווט בין דייטים מבאסים כדי לפלס את דרכה בעולם.

הכפתן הכחול (The Blue Cafftan) – זוכה פרסFIPRESCI במסגרת “מבט מסוים” בפסטיבל קאן 2022 ונציגה של מרוקו לפרס הסרט הזר באוסקר. חייט בגיל העמידה לוקח עוזר צעיר שיסייע לו בעבודתו. אשתו של החייט מתחילה לשים לב עד כמה בעלה מוקסם מנוכחותו של העוזר הנלהב, המסור והחתיך.

הקדושה הקטנה (La santa piccolo) – סרט מקסים על שני חברים טובים שחיים ברובע קטן בנאפולי. כשאחותו של אחד מהם מוגדרת כ”קדושה” הוא מוצא מקלט בביתו של חברו, ומגלה להפתעתו שהחבר נמשך אליו.

מארס אחד (Mars One) – הנציג של ברזיל לאוסקר בקטגוריית הסרט הזר. סרט נהדר על משפחה ממעמד הפועלים ובה שני ילדים עם חלומות גדולים שמפחדים לגלות אותם להורים. הבת מתאהבת בבחורה ורוצה לעבור לגור איתה, והבן חולם להיות אסטרונאוט וליישב את המאדים.

השחיין (The Swimmer) – תצוגת משחק מרשימה של עומר פרלמן שטריקס, שזכה השנה בפרס השחקן הטוב ביותר בפסטיבל הקולנוע בירושלים. הוא מגלם כאן שחיין שמגיע למחנה אימונים לקראת האולימפיאדה ומתחבר עם שחיין אחר שמעורר בו תשוקה. אך המשיכה הזו מסוכנת, ועלולה לעלות לו בכרטיס לאולימפיאדה.

באדיבות יח”צ TLVFest

פינלנדיה (Finlandia) – מעצבת אופנה ספרדייה מגיעה לדרום מקסיקו, שם היא מתוודעת ל”מוחס” – גברים שמתנהגים ומתלבשים כנשים ומוגדרים שם כמגדר שלישי. על רקע הנוף המדברי המרהיב של מקסיקו הדרומית אנו נחשפים לחיים המורכבים של הקהילה המקסימה והצבעונית הזו.

אלוהים, הצילו את המלכות (God Save the Queens) – ארבע מלכות דראג מעיירות נידחות בארה”ב מוצאות את עצמן בטיפול קבוצתי, בו הן נאלצות לדבר על המכשולים בחיים שלהן ולפתח דרכי התמודדות איתם. משחק מצוין של כל הארבע – אלסקה ת’אנדרפאק, לאג’נגה אסטרנגה, ג’ורדן מייקל גרין ובמיוחד קלי מנטל, הופך את הסרט הזה למצוין. שלוש כוכבות RuPaul’s Drag Race – מישל ויסאז’, מנילה לוזון והאני דבנפורט, משתתפות פה בקטנה.

עוד בנושא:  די כבר עם השקרים שלך – סרט יפה על אהבת נעורים סודית

באדיבות יח”צ TLVFest

נקמת השרימפס הנוצצים ((The Revenge of the Shiny Shrimps – אם אהבתם כמוני את הקומדיה המקסימה “השרימפס הנוצצים” שהוקרנה בפסטיבל ב-2019, תאהבו גם את סרט ההמשך, כשגם הפעם – מאחורי הצחוקייה מסתתרת ביקורת נוקבת. קבוצת הכדור-מים הגאה נמצאת הפעם בדרכה למשחקים הגאים בטוקיו, עם עצירה ברוסיה. שם הם נאלצים להתמודד עם ההומופוביה הקיצונית והאלימה ששוררת ברוסיה בימים אלה, כולל מאסר במחנה לטיפולי המרה.

כריסי ג’ודי (Chrissy Judy) – כשחברו הטוב ביותר שהוא גם שותפו היצירתי מחליט לעבור לגור עם בן זוגו בעיר אחרת, נאלץ ג’ודי, מלכת דראג ניו יורקית, להמציא את עצמו מחדש כדי לא להפוך לבלתי רלבנטי על הבמה ומחוצה לה. רגע לפני שהוא הופך לאלכוהוליסט מריר ומובטל הוא מחשב מסלול מחדש.

באדיבות יח”צ TLVFest

חול רטוב (Wet Sand) – סרט גאורגי שמצריך קצת סבלנות, אך היא משתלמת. שלוותו של כפר דייגים פסטורלי מופרת כשאחד מהתושבים מתאבד. נכדתו העירונית מגיעה אל הכפר כדי לארגן את הלוויה, ומתחברת עם מנהל הבר הוותיק ועם ברמנית שעובדת אצלו. הכל מתפרק ברגע שהיא מגלה על אהבתו הסודית של סבה, ומתחבר מחדש כשהיא מוצאת אהבה חדשה לעצמה.

פרא (Wildhood) – עוד סרט דורש סבלנות אך היא משתלמת מאוד, עם אחת מסצנות הסקס המרהיבות ביותר בפסטיבל וקתרזיס מושלם בסופו. בחור צעיר בורח עם אחיו מבית אביהם המתעלל. השניים תופסים טרמפ עם נער אינדיאני-קנדי שמנסה לעזור להם למצוא את האם שברחה מהבית, ובדרך עוזר גם לבחור למצוא את עצמו.

באדיבות יח”צ TLVFest

חפצים לא מזוהים (Unidentified Objects) – מתיו ג’פרס, הרופא המקסים מ”ניו אמסטרדם”, מגלם “גמד הומו מקריח” כפי שהוא מעיד כאן על עצמו, שמגויס על ידי שכנתו למשימה הזויה. היא צריכה את הרכב שלו כדי להגיע לשדה נידח בקנדה, שם היא מאמינה שחייזרים יגיעו כדי לקחת אותה בחללית. השניים יוצאים למסע בלתי שגרתי במהלכו אנו מתוודעים אליהם, על רקע נופים משגעים ופסקול משובח.

סרטים תיעודיים

לפני שנרקוד (Before We Move) – סיפורם של זוג רקדני טנגו קווירי בסנט פטרסבורג, רגע לפני שהם עולים לישראל. הסרט בעל השם הדו-משמעי (לפני שנזוז, וגם – לפני שנעבור למקום אחר) מביא את סיפורה של תנועת הטנגו הקווירית, המאתגרת את המוסכמות של קהילת הטנגו המסורתית. על תחושת האופוריה בשיעורי הריקוד ובפסטיבלים מרחפת עננה של סכנה, במדינה להט”בופובית בה כל סטייה מהנורמה עלולה להיחשב כ”תעמולה להט”בית” שאסורה על פי החוק.


הפרק האחרון (The Last Chapter) – ברנרד הוא גבר צרפתי מבוגר חובב BDSM שעובר לדירה חדשה כדי להתחיל את הפרק האחרון בחייו. אהובו הצעיר מחליט לתעד את המעבר, כולל את יחסי המין שלהם – משחקי אדון ועבד. במהלך הסרט ברנרד מספר איך שרד את מגיפת האיידס בשנות ה-80 ואיך הוא מתמודד היום עם להיות הומו מבוגר בפרק חייו האחרון.

מאה אחוז גבר: סיפורו של מגזין (All Man: The International Male Story) – סיפורו של קטלוג האופנה לגברים The International Male, שפנה לקהל של גברים הומואים וסטרייטים ובתקופת השיא שלו הגיע לתפוצה של למעלה מ-3 מיליון עותקים והכניס כ-120 מיליון דולר. התמונות של גברים לבושים בפוזות חושניות שימשו השראה לצעירים להט”בים רבים, ואסקפיזם ממשבר האיידס וההומופוביה. לגברים סטרייטים הקטלוג איפשר ליהנות מביטוי משוחרר יותר של מיניות מבלי לאיים על גבריותם.

האולאנדרים (The Oleanders) – סיפורן של שלוש נשים טרנסיות בשנות ה-60 לחייהן שהתפרנסו בצעירותן כעובדות מין באתונה. הן חוזרות למקומות שבהן נהגו לעבוד ולהתרועע, להיעצר על ידי השוטרים, לעבור הטרדות, להילחם על זכויותיהן ולמצוא אהבה. במקום “ראשים מדברים” יש כאן שיחה פתוחה, הומוריסטית ומרתקת על ההיסטוריה הקווירית של אתונה, ועל ההיסטוריה של המיניות הגאה באזור הים התיכון ומחוצה לו. את הסרט ביימה הפעילה החברתית ואשת הקולנוע פאולה רבניוטי שהיא גם אחת משלוש הגיבורות.

באדיבות יח”צ TLVFest

TLVFest הפסטיבל הבינלאומי לקולנוע גאה –  27.10 עד ה-5.11 בסינמטק ת”א | כרטיסים ניתן לרכוש כאן | ניתן לרכוש גם כרטיסיות בהנחה למספר כרטיסים. פרטים על ההנחות כאן


כל הסרטים הגאים גם בלוזית

רוצה לקרוא עוד?

תגובות

השארת תגובה

אתר WDG לא יפרסם תגובות המפרות את תנאי השימוש של האתר, לרבות תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון מבזה או פוגעני.

אתר אחד לכל ההומואים הלסביות הביסקסואלים הטרנס* הקווירים הביסקסואליות הא-מיניים הפאנסקסואליות הפוליאמורים הלהט"ב

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן