בסוף שנת 2015 ביטל מנהל התרופות האמריקאי (FDA) את האיסור על גברים הומואים וביסקסואלים לתרום דם, והמיר את האיסור לכל החיים בתקנה אחרת, הדורשת מגברים המעוניינים לתרום דם המנעות מיחסי מין עם גברים למשך 12 חודשים.
ג'יי פרנזון, פעיל בארגון עצמאי ששם לעצמו למטרה להלחם בהגבלות הקיימות המונעות מגברים ששוכבים עם גברים לתרום דם, סבר כי הדרך הטובה ביותר למשוך תשומת לב לדרישה המגוחכת, היא למלא אחריה מילה במילה. וכך, בתחילת 2016 החליט פרנזון להמנע מכל סוג של יחסי מין, על מנת שיוכל לעמוד בחוקים שנקבעו על ידי ה-FDA, ולתרום דם.
בשבוע שעבר, אחרי שנה שלמה בה לא קיים יחסי מין, הגיע פרנזון לתרום דם לראשונה בחייו.
"העובדה שאני תורם דם לא הייתה אמורה להיות עניין גדול, אבל היא כן", הסביר פרנזון במאמר שכתב לניו יורק טיימס, "בשביל לעשות זאת נאלצתי לוותר על כל סוג של יחסי מין למשך שנה. הסיבה – אני הומו".
אני לא יכול לקבל מין אוראלי במשך שנה שלמה, אבל חבר סטרייט שלי יכול לשכב עם שמונה נשים שונות בשבוע ללא אמצעי מניעה וישר ללכת לתרום דם, ואין עם זה בעיה
פרנזון טוען כי בעשורים שעברו מהרגע שהוחלט על המדיניות האוסרת על גברים ששוכבים עם גברים לתרום דם, חלה התקדמות משמעותית במלחמה בנגיף ה-HIV.
"מה שהיה בעבר גזר דין מוות, היום ניתן לטיפול. בנוסף קיימות בדיקות המאפשרות לזהות הדבקה תוך 28 יום, אך למרות כל זאת, הפחד הלא מבוסס עדיין שולט בקבלת ההחלטות", הסביר פרנזון, "אני לא יכול לקבל מין אוראלי במשך שנה שלמה, אבל חבר סטרייט שלי יכול לשכב עם שמונה נשים שונות בשבוע ללא אמצעי מניעה וישר ללכת לתרום דם, ואין עם זה בעיה. מדובר בהחלטה שרירותית שהיא שגויה מיסודה".
בשנות השמונים, יצר משבר האיידס פאניקה בנוגע לאספקת הדם בארה"ב. גברים הומואים נדבקו בסטיגמה כמקור המחלה.
בשנת 1992 החליט מנהל התרופות האמריקאי,(FDA), לאסור תרומת דם על גברים שקיימו יחסי מין עם גברים מאז שנת 1977. האיסור אומץ על ידי מדינות רבות, ביניהן גם ישראל, ונשאר בתוקף גם שנים רבות אחרי כניסת הטיפול התרופתי המשולב, שהפך את מחלתת האיידס ממחלה סופנית למחלה כרונית.
האיסור בוטל בארה"ב רק בשנת 2015, ובהמשך גם בישראל, אך הוחלף בתקנה אחרת, הדורשת מגברים הומואים וביסקסואלים המעוניינים לתרום דם להמנע מכל סוג של יחסי מין עם גברים למשך 12 חודשים.