משרד הבריאות פרסם ביום חמישי חוזר מנכ”ל שמקצר את זמן ההמתנה הנדרש מטרנסג’נדרים המעוניינים לשנות את רישום סעיף המין מבלי לעבור ניתוחים.
עד עתה, נדרשה תקופת המתנה מינימלית של שנתיים ממי שפנה לוועדה לצורך קבלת האישור לביצוע שינוי סעיף המין. בעקבות דרישתו של ארגון “מעברים – שינוי בר קיימא לקהילה הטרנסית”, ובגיבוי ארגוני הקהילה הגאה, תיקן משרד הבריאות את הנוהל באופן שיאפשר את השלמת התהליך בלוחות זמנים קצרים יותר.
“מדובר בצעד אחד מתוך רבים שצריכים להיעשות בכיוון הנכון”, אמרה אלה אמסט, מנכ”לית שותפה של ארגון מעברים, “חשוב לשפר את המנגנון הקיים, אבל אנחנו נמשיך לפעול כדי שהזכות להגדרה עצמית של אנשים על הקשת הטרנסית, שלא באמצעות ועדה, תבוא לידי ביטוי גם באפשרות לשנות את הסימון במרשם האוכלוסין”.
“פרסום החוזר שיפחית חלק מהביורוקרטיה המיותרת שנכפת על אלפי טרנסים וטרסיות הוא צעד הכרחי וחשוב”, הוסיף אוהד חזקי, מנכ”ל האגודה למען הלהט”ב, “מדובר בצעד חלקי אך משמעותי במאבק הצודק לזכויות הקהילה הטרנסית, אותה קהילה שסובלת מהזנחה ואפליה ארוכת שנים מצד המדינה. יש עוד עבודה ארוכה שצריכה להיעשות ברשויות עד למיגור האפליה ואנחנו נמשיך להיאבק בעבור כל אחד ואחת עד שנגיע לשם”.
הוועדה לבחינת מתן אישור על שינוי מין ללא ניתוח הוקמה בשנת 2015, על מנת לאפשר את שינוי פרט המין במרשם האוכלוסין למי ששינה את מינו מבלי שעבר הליך ניתוחי לשינוי אברי המין. החלטת הוועדה מהווה “תעודה ציבורית” הנדרשת על פי חוק מרשם האוכלוסין, תשכ”ה-1965 לצורך שינוי הרישום בפרט המין במרשם האוכלוסין.
תגובה אחת
תדרשו מהועדה ספח רשמי שמעיד על התהליך כבר מהמגע הראשון איתם.
גם אם מקבלים שחצי שנה זו הקלה, קשה להסתובב במדינה מאובטחת ומשוטרת כמו ישראל בלי משהו שיסביר מדוע סעיף המגדר בתעודה רשמית לא תואם את חזות בעליה.