צילום: אתר תיכון מטרו ווסט
מחאת האימוץ שהתעוררה בקיץ 2017 אמנם העלתה את הנושא על סדר היום, אך שינוי משמעותי וממשי בנושא עדיין לא התרחש.
מי שכן הושפעו הם הציבור הרחב, התמיכה שלו בקהילה הגאה והמוטיבציה שלו לעסוק בנושא ולהאבק יחד עם חברי הקהילה הגאה למען זכויותיהם.
ענוג ליפניק ועודד נויהאוז, תלמידי שכבת י"א מתיכון מטרווסט ברעננה, בחרו בנושא אימוץ ילדים על ידי זוגות להט"בים לעבודה השנתית שלהם באזרחות.
"נדרשנו להכין מטלה באזרחות שתהווה כחלק מן הציון הסופי שלנו בבגרות, ובחרנו להתייחס לאימוץ הילדים בקרב להטבי"ם", מסבירים ענוג ועודד, "בחרנו בנושא הזה בגלל שהוא נושא אקטואלי שמעורר רגשות אצל רבים והועלה לא מעט בתקשורת וחשבנו שיהיה מעניין לחקור את הסוגייה לעומק. ראינו שהורים להטבי"ם לא רשאים לאמץ ילדים בגלל סיבות מגוונות, סיבות אלו פוגעות בזכות לכבוד, הזכות לשוויון ובזכות לחירות של הלהטבי"ם".
במסגרת העבודה חילקו ענוג ועודד שאלון שנועד לבדוק את עמדת התלמידים בנושא אימוץ ילדים על ידי זוגות להט"בים.
"רוב התוצאות ללא ספק היו בעד שהלהטבי״ם יוכלו לאמץ ילדים, רוב העונים על השאלון טענו שזו פגיעה בזכות לשיוויון שהיא זכות בסיסית וחשובה של כל אדם".
איזה הצעות הציעו התלמידים כדי לשנות את המצב?
"חלק מהתלמידים כתבו שיש לחוקק חוק שיתיר את האימוץ, חלק הציעו לעשות הפגנות ולהעביר מסרים במדיה. בנוסף, הרבה מהעונים טענו שהציבור צריך לשנות את דעותיו לגבי אימוץ הילדים בקרב להטבי״ם ובכך לא יהיה שינוי בין אימוץ של אנשים סטרייטים ללהט"בים".
האם אתם חושבים שבני נוער יכולים לעשות שינוי בנושאים כאלה?
"במידה מסוימת בני הנוער יכולים בעזרת העברת מסרים ברשתות החברתיות להפעיל לחץ על גורמים עליוניים שיפעלו בעניין".
השלב הסופי בעבודה של ענוג ועודד הוא החתמת עצומה ואיסוף חתימות של אנשים שמסכימים שיש לאפשר לזוגות להט"בים לאמץ ילדים.
"אם אתה מסכיםה איתנו שזו זכותם ושיקולם האישי של הלהטבי"ם לאמץ ילדים, נשמח אם תחתמו על עצומה זו", מסכמים השניים, "בכך תוכלו לעזור לשנות את המצב בארץ לגבי נושא זה".