צילום: שירה בקר
מועדוני הכושר והמכונים עברו בשנים האחרונות מהפכה – ממקומות אליהם מגיעים על מנת להתאמן, לשמור על הבריאות ולהכנס לכושר, הם הפכו למקומות אליהם מגיעים כדי לראות, להראות ולהשוויץ במבנה הגוף. במציאות החדשה הזו, אלו שאינם מתאימים למודל הגוף הקיים והמחמיר, אינם מרשים לעצמם להגיע לאותם חדרי כושר.
קטיה בקר החליטה להענות לאתגר ולפתוח מקום שיאפשר לכולן ליהנות ממנו. בסטודיו שלה, אותו היא מנהלת יחד עם זוגתה שירה, מחברים בין כושר לריקוד. השיעור הייחודי והבלעדי של המקום Strong By Dance הוא שילוב נפלא של כוח וריקוד, שנעזרים בו גם באביזרי סטודיו שונים. שיעור נוסף שתומך בשיטה הזאת הוא Hip-Hop Tabata. שיעור זה מעלה דופק דרך קומבינציות היפ הופ פשוטות וחיזוק הגוף. ולבסוף, ספינת הדגל של המקום – Cardio Dance – אימון סיבולת ריקודי ומאתגר, שמתאים גם לאנשים שאין להם רקע בתחום המחול.
“הרעיון של ״פיט פור פאן״ נולד אי שם בסוף 2016”, מסבירה קטיה, “כשהבנתי מה הוא התחום שלי, איפה ה”הפי פלייס” שלי ואיפה אני יכולה להיות טובה ולעזור לאחרים. הקונספט היה די ברור מההתחלה – לבנות מקום שאנשים ירגישו בו טוב ובנוח, שמחים ומשוחררים. לבנות מקום שמחזיר אפשרות לרקוד לכל אלה מאיתנו שנתקעו בשגרת חיים של עבודה/משפחה/בית ולא מצליחים למצוא זמן לספורט ולפאן. מקום שלא מבוסס על פוזות והשוואות, כזה שרואה את התחום שונה מהמיינסטרים”.
ההתחלה הייתה צנועה – בלי תמיכה כלכלית ובלי קשרים, בלי מקום, בלי ידע פרקטי איך לנהל עסק אבל עם המון אהבה ואמונה שזה יצליח. מערכת רישום ידנית, עודף במטבעות וצביעת קירות בשבת. כל זה חלף והשתדרג מאז אבל החזון והאופי של המקום נשארו: הסטודיו בלי פוזות, בלי השוואות ורדיפה אחרי מודל גוף מסוים מהאינסטגרם. סטודיו שמעריך ומקדם את היחסים הבריאים בין דימוי גוף לאוכל ולמספר אימונים, מקום שעוזר להתחבר לגוף, להעריך אותו ולאהוב לעבוד עליו.
“רציתי מקום שכל אחת תרגיש בו בטוחה במי שהיא ואיך שהיא בלי קשר לגיל, משקל, וכמות השיעורים בסטודיו – פשוט תבוא ותהיה חלק חשוב ממנו מהיום הראשון. אני עובדת על זה כל הזמן וזה מה שגורם למקום לגדול ולהתפתח. גם אם זה לאט יותר ופחות משקף את התחום התחרותי שבו אני נמצאת, תחום המבוסס בעיקר על חיצוניות. אני רואה בו הרבה מעבר ומנסה להעביר את זה לכמה שיותר אנשים סביבי”.
מדיניות הפרסום של הסטודיו גם היא כנה באופן יוצא דופן: “אני לא מספר 1,, אומרת קטיה ומתכוונת לכל מילה.
“כשמתקשרים אלי או באים אלי לשיעורי ניסיון, נשאלת שאלה שהיא הכי לגיטימית: “מה יש בסטודיו?״ או במילים אחרות ״מה יש לי להציע?”, היא מסבירה, “בשוק מוצף חברות ספורט ענק , תאגידי מועדונים פיטנס וכושר, רשתות ענק ארציות עם צבא של מדריכים ומדריכות, ספא, בריכות ומכשירים מפוארים למה שהלקוחה תבוא דווקא אליי? בכל פעם שאני מודה למישהי שבחרה ובוחרת בי שוב, מתגבשת אצלי ההבנה החד משמעית – כעסק שלא מחזיק את תעשיית הספורט, אלא רק מהווה חלק קטנטן ממנה, כל אחת ואחת מהלקוחות שלנו חשובה, חשובה מאוד. אכפת לנו שתגיעו לשיעורים, אכפת לנו שתיהנו, אכפת לנו שתשיגו את המטרות שיהפכו אתכן לגרסה הכי טובה שלכן, אכפת לנו לא לאבד אתכן. בדיוק בגלל זה אני מתחילה ומסיימת כל יום במחשבות על מי הייתה או לא הייתה, מי הצליחה או לא בשיעור ומה אני יכולה לשפר”.
הסטודיו נושא את “התו הגאה” של האגודה למען הלהט”ב, מה שמבטיח אווירה מכילה ומכבדת, המשתלבת עם האווירה המגוונת המגיעה מהעיר בה בחרה לפתוח את הסטודיו – חיפה.
“חיפה היא מקום מאוד מגוון, מאוד מעניין ורב תרבותי”, היא אומרת, “אני כל הזמן מוצאת את עצמי חושבת כמה זה מדהים לראות את הרב תרבותיות הזו, בלייב, אצלנו, בסטודיו הקטן והמשפחתי שלנו. הלקוחות שלנו הן קשת שלמה של צבעים ותרבויות, אמונות, דעות ואורחות חיים. אנחנו אוהבות ומכבדות כל אחת ואחת ושמחות להפוך את הסטודיו לא רק למקום שבו אנו מתאמנות מדי שבוע, אלא למקום בו מתחברים אנשים שונים כשלכל אחד/ת מהם/ן יש מה להוסיף.
הלקוחות שלנו הן בטווח גילים מגוון מאוד, הן דתיות, מסורתיות וחילוניות, מוסלמיות, נוצריות ויהודיות, רווקות ונשואות, להט״ביות וסטרייט, עולות חדשות, ותיקות וצבריות, עם ילדים ובלי, מכל קצוות הקשת הפוליטית, עצמאיות ושכירות, דוברות עברית, ערבית, אמהרית, הודית, רוסית, אנגלית ועוד… כל המגוון הזה נותן הרגשה נפלאה של תמיכה, של קבלה, וגם אם לפעמים הדעות חלוקות, הרי שהקו המחבר בין כל השונות והיופי האלו הוא הריקוד והחברויות הנפלאות שנוצרות”.
צרו איתנו קשר בפייסבוק: Fit for Fun – Katya או באינסטגרם: katya_fitforfun