fbpx

90-90-90: עיריית תל אביב-יפו הצטרפה לפרויקט בינלאומי למיגור ה-HIV

עיריית תל אביב-יפו הצטרפה בשבוע שעבר לפרויקט הבינלאומי 90-90-90 למיגור הדבקות ב-HIV, בו חבורת 92 ערים מרכזיות ברחבי העולם | בשלב הראשון תכלול התכנית פעולות להפחתת מספר מקרי ההדבקה בנגיף בעיר, ומיגור הסטיגמה והאפליה ממנה סובלים נשאי ה-HIV
הצהרתפריז2
צילום: כפיר סיון

ביום חמישי ה-15 למרץ 2018, חתם ראש עיריית תל אביב-יפו רון חולדאי על "הצהרת פריז" – מסמך ההצטרפות של עיריית תל אביב-יפו לפרויקט Fast Track Cities ("ערים בנתיב המהיר").

פרויקט Fast Track Cities הוא פרויקט בינלאומי למיגור ה- HIV/AIDS בעולם, בו חברות היום 62 ערים, ובהן אמסטרדם, פריז, סן-פרנסיסקו, ריו דה ז'נירו, בואנוס איירס, ויוהנסבורג. הפרויקט מתמקד בערים גדולות, מתוך הבנה שללא התגייסות של המרכזים האורבניים הגדולים בעולם (לצד ממשלות, גורמי מחקר ורפואה, וארגוני החברה האזרחית) – המאבק למיגור האיידס לא יהיה שלם.

הפרויקט, שהושק בשנת 2014 ביוזמה של IAPAC, ארגון רופאי האיידס העולמי, ואומץ גם על ידי UNAIDS, זרוע האו"ם למאבק באיידס, פועל ליישום החזון של 90-90-90 ביחס לטיפול באיידס עד לשנת 2030, שעיקריו איתור 90% מכלל נשאי הHIV בעולם (באמצעות עידוד בדיקות HIV), נטילת טיפול תרופתי על ידי 90% מכלל האנשים בעולם שאובחנו כחיוביים ל-HIV והבאת 90% מכלל האנשים שמקבלים טיפול תרופתי למצב undetectable, בו רמת הוירוס בדמם כה נמוכה, וסיכויי ההדבקה אפסיים.

ביחס ליעדי 90-90-90 של המיזם, הקושי בישראל הוא בעיקר ביחס ל- "90" הראשון, כלומר איתור 90% מנשאי ה-HIV הקיימים. זאת בעיקר לאור העובדה שכ- 64% מהאוכלוסייה בישראל מעולם לא נבדקה ל-HIV. הגופים השותפים לקידום התכנית בישראל ישלבו כוחות עם העירייה בהקמת צוות חשיבה שיקדם תכנית לקידום הטיפול ב- HIV/איידס. התכנית תכלול פעולות להפחתת מספר מקרי ההדבקה בנגיף בעיר, ובמיגור הסטיגמה והאפליה ממנה סובלים נשאי ה-HIV.

חתימת ראש העירייה נעשתה בנוכחות נציגים מהוועד למלחמה באיידס, החברה לרפואת האיידס, החברה לרפואת להט"ב, מרכז האיידס בבית החולים איכילוב והנשיא העולמי של איגוד הרופאים והמטפלים באיידס – IAPAC.

צילום: כפיר סיון

היוזמה לצרף את העיר תל אביב-יפו לתכנית זו, הינה של הרופאות העומדות בראש האיגוד לרפואת HIV בישראל – פרופ' מיכל חוברס, ד"ר מרגלית לורבר וד"ר קרן אושטיין-פופס וההצטרפות אושרה לאחר שהתוכנית נבחנה על ידי ד"ר דן טורנר, מנהל מרכז האיידס בביה"ח העירוני איכילוב וזכתה לברכתו ובשיתוף פעולה עם ד"ר חיים נחמה מנהל אגף בריאות הציבור בעירייה, חברי מועצת העיר אפרת טולקובסקי ויניב ויצמן. האיגוד ימשיך להוביל ולקחת חלק פעיל בהקמת הפרויקט העירוני בתל אביב-יפו.

עוד בנושא:  ברוח התקופה - מצעד הגאווה 2024 יצעד במתכונת מיוחדת

ד"ר יובל לבנת, מנכ"ל הוועד למלחמה באיידס אמר כי הוועד למלחמה באיידס שמח על שיתוף הפעולה רחב ההיקף ומברך את הצטרפותה של העיר תל אביב-יפו לתכנית. "באמצעות החיבור של החברה האזרחית לגורמי השלטון הארצי והמקומי נוכל למגר את ההדבקות בHIV/איידס ולהגיע ליעד של 90-90-90. עיריית תל אביב-יפו כבר הוכיחה בעבר את מחויבותה למיגור ה-HIV/ איידס על ידי סיוע לשני מרכזי בידוק ל-HIV של הוועד למלחמה באיידס בגן מאיר ובפלורנטין, ואנו שמחים על המשך התגייסותה לנושא. לאור המעמד הבינלאומי שלה זוכה העיר תל אביב-יפו בשנים האחרונות, אנו סבורים שאך מתבקש שהעיר תהיה חלק מאותה רשת בינלאומית של ערים הפועלות לטיפול ב- HIV ומיגור המחלה".

יניב ויצמן, חבר מועצת העיר תל אביב-יפו ומחזיק תיק הגאווה הדגיש כי המאבק למיגור ה-HIV חוצה גבולות גיאוגרפיים ומגדריים שובר סטיגמות ודעות חשוכות שמופנות כלפי הנשאים וכלפי הקהלים השונים והקהילות השונות. "על כולנו לשלב זרועות כדי לצמצם את ההדבקות ולהושיט יד למי שנושא את הנגיף. עיריית תל אביב יפו הצטרפה היום ל-92 ערים מרכזיות ברחבי העולם שהצהירו על שותפות בהשגת היעד החשוב הזה 90-90-90. במציאות המורכבת של מדינת ישראל, ממשיכה עיריית תל אביב- יפו להיות מגדלור של ליברליות וחוף מבטחים לכל אדם באשר הוא אדם".

עיריית תל אביב-יפו מסייעת כבר שנים למאמץ למיגור ה-HIV על ידי תמיכה והשתתפות בקמפיינים של הוועד למלחמה באיידס, הקצאת אתרים המשמשים מוקדי בדיקות, סיוע משמעותי בקיום האירוע המרכזי הוויגסטוק שמתקיים במהלך שבוע הגאווה, כאשר שיתוף הפעולה מתקיים לאורך כל השנה ובמיוחד ביום הבינלאומי לציון המאבק ב-HIV. במסגרת ההצטרפות להצהרה תמשיך העירייה את השותפות החשובה במאבק, תגבה ותחזק את השותפות של הארגונים המקומיים הפועלים בעיר תל אביב- יפו עם הארגונים הבינלאומיים הפועלים למען מטרה חשובה זו.

רוצה לקרוא עוד?

תגובות

תגובה אחת

  1. עוז הגב

    אם כל-כך אכפת לעיריית תל אביב-יפו ולוועד למלחמה באיידס מהיעד השאפתני הזה של "90-90-90", מדוע הפכתם את הבדיקות האנונימיות במרכזי הבידוק שהזכרתם מבדיקות חינם לבדיקות בתשלום (בין 50 ל-100 ש"ח לכל ביצוע בדיקה!)?!

    כך אתם "משקיעים" במיזם הזה?!

השארת תגובה

אתר WDG לא יפרסם תגובות המפרות את תנאי השימוש של האתר, לרבות תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון מבזה או פוגעני.

אתר אחד לכל ההומואים הלסביות הביסקסואלים הטרנס* הקווירים הביסקסואליות הא-מיניים הפאנסקסואליות הפוליאמורים הלהט"ב

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן