צילום: דוברות המשרד לשוויון חברתי
לפני מספר חודשים פרסם לראשונה המשרד לשוויון חברתי "קול קורא" לרשויות מקומיות למתן שירותים לקהילת הלהט"ב. המיזם, פרויקט הדגל של התכנית המשרדית למתן מענים לקהילת הלהט"ב, הינו רכיב מרכזי בתוכנית הרחבה של המשרד שמטרתה לספק כתובת וקורת גג ממשלתית לקהילה הגאה בישראל.
עם סגירת הקול הקורא, רשימת מגישי בקשות ההצטרפות כללה 74 רשויות, מספר שעלה על ציפיות המשרד. למעשה, הייתה ההיענות האדירה ההוכחה לכך שלראשונה, גם הרשויות המקומיות מזהות צורך במתן שירותים ייעודיים ללהט"בים בעירם. במסגרת הפרויקט, תקבל כל רשות שהגישה בקשת הצטרפות ותחתום בחודשים הקרובים על ההסכם עם המשרד לשוויון חברתי, תקציב של מעל ל-100 אלף שקלים, לטובת פעילויות שונות לאוכלוסייה הגאה ברשות המקומית.
טרם קבלת התקציב, תחויב כל רשות בביצוע סקר מיפוי צרכים ובבניית תכנית אסטרטגית ארוכת טווח עבור הקהילה הגאה בעיר. ביתרת הכסף, תוכל הרשות לבצע אינספור שירותים חברתיים שונים מתוך סל פעילויות שהמשרד הכין, וביניהן: תכנית הקמת מערך מתנדבים עירוני גאה, הכשרות לעובדי הרשות במתן שירותים ללהט"ב, קבוצות חברתיות וטיפוליות לטרנסג'נדרים, משפחות של להט"בים, והורים מאותו מין, פעילויות לאזרחים ותיקים להט"בים ועוד.
ההסכמים עם הרשויות ייחתמו כבר בחודשים הקרובים כשבטווח הרחוק, שואף המשרד לשוויון חברתי להגיע לשלב בו יוקמו מרכזי קהילה גאה בכל הרשויות המקומיות בארץ, בהן ייבנו קהילות גאות מקומיות שבסופו של דבר יימשכו צעירים להט"בים להישאר בעירם ולבנות משפחה, מבלי לחוש מחויבים להגר אל מרכז הארץ על מנת לעשות זאת.
באירוע נכחו נציגי הרשויות: אורנית, בנימינה, גבעתיים, מועצה אזורית גולן, חדרה, הוד השרון, מועצה אזורית חבל אילות, חולון, חריש, יהוד-מונסון, כוכב יאיר-צור יגאל, נתניה, קריית ביאליק, ראשון לציון, רמת גן, רמת השרון, רעננה ותל אביב.
"כשהתחלנו לקדם את הפרויקט, לא דמיינו לעצמנו את ההיענות האדירה בה נתקל", אמרה השרה לשוויון חברתי מירב כהן, "היום אנחנו כבר מבינים שמתן שירותים וסיוע לקהילה הגאה היא דבר הכרחי גם ברמה הממשלתית אך גם ברמה המקומית, ולעיתים מדובר בהצלת חיים של ממש. בחודשים הקרובים נתחיל לחתום על ההסכמים עם הרשויות המקומיות, במה שאנחנו רואים כנקודת מפנה של ממש במערכת היחסים בין הממשלה, הרשויות המקומיות והקהילה הגאה בישראל".