fbpx

40 שנים לפרוץ מגיפת האיידס – האם הקונדום כבר לא רלוונטי? (ספוילר – הוא  לגמרי כן!)

אחת הפניות הכי נפוצות שאנחנו מקבלים היא לגבי החשיבות וההכרחיות של השימוש באמצעי המניעה הוותיק ביותר, זה שנמצא איתנו עוד מלפני פרוץ המגיפה – הקונדום! אם יש כל כך הרבה אמצעי מניעה, פיתוחים וחידושים, למה אנחנו עדיין צריכים את הקונדום?
קונדומים
pexels | cc0

לפני 40 שנים, לא ידענו על HIV ואיידס את מה שאנחנו יודעים עליהם היום – לא ידענו כיצד הווירוס עובר מאדם לאדם, כיצד ניתן למנוע הדבקה או לטפל בו. אם אובחנת לפני כ-40 שנים כחיובי לHIV המשמעות הייתה כי הנך חולה במחלה חשוכת מרפא, ללא טיפול אפקטיבי.

אבל היום, בזכות שלל מחקרים, התקדמויות ופיתוחים רפואיים, המשמעות של האבחנה של וירוס ה – HIV היא מצב רפואי כרוני, שניתן לניהול וטיפול. בנוסף, כיום, אנחנו יודעים בדיוק מהם דרכי ההדבקה בווירוס, ויש לנו שלל אפשרויות ואמצעי מניעה כדי למנוע את העברתו – ביניהן בדיקות מהירות, סטטוס אנדידקטבל (עומס נגיפי מתחת לסף הזיהוי ועל כן לא מדבק), PREP (טיפול מונע טרום חשיפה) ו PEP (טיפול מונע לאחר חשיפה).

על כן, לא  מפתיע שאחת הפניות הכי נפוצות שאנחנו מקבלים היא לגבי החשיבות וההכרחיות של השימוש באמצעי המניעה הוותיק ביותר, זה שנמצא איתנו עוד מלפני פרוץ המגיפה – הקונדום!

אז אם יש כל כך הרבה אמצעי מניעה, פיתוחים וחידושים למה אנחנו עדיין צריכים את הקונדום?

הנה 3 סיבות למה הקונדום עדיין רלוונטי!

כי חוץ מHIV יש עוד מחלות שמועברות במין – PREP, PEP ואנדידקטבל – הם אמצעים למניעת HIV בלבד ולא מונעים הדבקה במחלות מין אחרות.

קונדום לעומתם – מונע הדבקה ברוב מחלות המין האחרות (כולל ב HIV). לכן, משרד הבריאות ממליץ על שימוש בקונדום בם בעת נטילת פרפ.

הידעת שמחלות המועברות במין יכולות לגרום למגוון בעיות רפואיות – החל מאי נוחות, לפגיעה בפריון ועד לנזקים פיזיולוגיים בלתי הפיכים? את הרוב אפשר למנוע עם קונדום – אז למה פשוט לא לשים?!

כדי שכל הצדדים בסיטואציה יהיו בשליטה – הקונדום הוא אמצעי מניעה אקטיבי לשני הצדדים (או יותר) ביחסי המין. כולם יכולים לראות אותו ולדעת בוודאות שהוא שם. במין מזדמן, שלא מבוסס על יחסי אמון, זה חשוב במיוחד! כשכל הצדדים בשליטה, אפשר לוותר על החשש או החרדה שעולה במהלך יחסי המין או אחריהם ופשוט – רק להנות!

כי סוס מנצח לא מחליפים – קונדום הוא אמצעי מניעה נגיש ופשוט. הוא לא מצריך מרשם רופא, אין לו תופעות לוואי. הוא נמצא זמין לרכישה בכל רגע נתון, בכל סופר, פיצוצייה או בית מרקחת. הוא לא דורש מרשם, הוא לא דורש הכנה מראש, הוא לא יקר, הוא מאפשר לנו ספונטניות. אפשר לראות אותו בכל רגע נתון בסקס ולדעת שהוא עובד ותקין – הוא נותן לנו שליטה ושקט נפשי.

כל אלו אגב, יתרמו לסקס שלנו להיות יותר טוב, חופשי ומשוחרר 🙂

אז היום, 40 שנים אחרי פרוץ המגיפה, אנחנו יותר חכמים ויש לנו יותר כלים וידע אודות הוירוס ודרכי העברתו. איזה מזל שההתפתחויות הרפואיות הביאו איתן גם מגוון של אפשרויות למניעה וטיפול.

אבל, ויש אבל, זה לא אומר שמה שהיה רלוונטי בעבר כבר לא רלוונטי היום – זה לא אומר שאנחנו יכולים לזנוח את מה שבוודאות יעזור לנו לשמור על הבריאות המינית שלנו.

אז לכו תעשו בדיקות, תבררו את הסטאטוס HIV שלכם, אם אתם חיוביים לHIV קחו טיפול כדי להגיע למצב של אנדידקטבל, אם אתם לא חיוביים ורוצים למנוע HIV השתמשו באמצעי המניעה הרלוונטיים עבורכם, אבל לכל אורך הדרך – אל תשכחו כמה חשוב קונדום.


מוגש מטעם הוועד למלחמה באיידס לרגל יום האיידס העולמי שחל ב1 לדצמבר

עוד בנושא:  המדריך המלא למחלות מין

רוצה לקרוא עוד?

תגובות

השארת תגובה

אתר WDG לא יפרסם תגובות המפרות את תנאי השימוש של האתר, לרבות תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון מבזה או פוגעני.

אתר אחד לכל ההומואים הלסביות הביסקסואלים הטרנס* הקווירים הביסקסואליות הא-מיניים הפאנסקסואליות הפוליאמורים הלהט"ב

Copyright 2024 © All rights Reserved

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן