צילום: עומר ישראלי | באדיבות עיריית ת"א יפו
23 זוגות מכל רחבי הארץ השתתפו הערב בחתונה הגאה שערכו עיריית ת"א והמרכז הגאה במתחם שרונה, במטרה להעביר מסר של קבלה והכרה בזוגיות מכל צבעי הקשת ללא אפליה.
בין הזוגות שהשתתפו בחתונה ניתן היה למצוא זוגות שזו חתונתם הראשונה כמו אור פקטור ואור פרג, לצד זוגות שכבר הספיקו להחליף טבעות כמו יעל ויעל, אלי וקובי שהתחתנו אחרי 13 שנות זוגיות וגבריאל וסער שהתחתנו בקופנהגן והגיעו להתחתן מחדש, הפעם כאקט של מחאה.
החתונה נערכה ע"י עיריית ת"א מארועי הגאווה בעיר וכמחאה על מדיניות הממשלה המעכבת כל פתרון לנישואים גאים במתכונת אזרחית., והשתתפו בה זוגות מכל רחבי הארץ – אור ונעמה מפרדס חנה, איתמר וג'ימי מחיפה, אתי ולירון מקריית אונו, הדס וזוהר מבאר שבע, ויקטוריה ומוריה מדימונה ויובל ויובל מקדימה.
הזמרת ריקי בן ארי ליוותה את הזוגות לחופה, שעלו בזה אחר זה עלו הזוגות לבמה וקיימו טקס שכלל ברכות, החלפת טבעות וצמידים שעיצבה במיוחד עבורם המעצבת שלומית אופיר ולבסוף – שבירת הכוס, למעשה, שתי כוסות לכל זוג.
צילומים: עומר ישראלי | באדיבות עיריית ת"א יפו
הטקס בהנחיית לוסי אהריש נפתח בדקת דומייה לזכרה של רעיית הנשיא נחמה ריבלין ז"ל שרק בקיץ האחרון ביקרה עם הנשיא במרכז הגאה ונפגשה עם נציגות ונציגי הקהילה הלהט"בית.
"אני מתרגשת להיות באירוע הזה", אמרה לוסי אהריש בטקס, "עשית כאן היסטוריה בתל אביב. המסר שיוצא מכאן הוא מסר אדיר לא רק למדינה שלנו אלא לעולם כולו. בעידן שבו מדברים על מדינת הלכה ובעידן שבו לזוגות האלה אין שוויון זכויות מלא ועדיין נאבקים על הזכות, האירוע הזה הוא היסטוריה וכל מי שנמצא כאן צריך להיות גאה בעצמו".
בשם הזוגות בירכו עדיה ודני אמרי מור שריגשו את המשתתפים עד דמעות. "כשהתחלנו לבשר לאהובינו על החתונה רובם תהו אם זו חתונה-חתונה או חתונה בכאילו. ענינו שזו חתונה-חתונה אבל גם שהיא בכאילו. למה בכאילו? כי בישראל 2019 אהבת נשים, גברים או סתם לא-יהודים שרוצים להינשא לכן-יהודים היא עדיין לא אהבה שראויה לחותמת של המדינה ולכן עודנה מחוץ לחוק. הציבור הלהט"בי הוא סמל ומופת למאבק מוצלח. יש קבוצות מוחלשות מאיתנו שנושאות עיניים להישגים שלנו ומייחלות להם. המאבק שלהן הוא גם המאבק שלנו. דני ואני הולכות יד ביד בנהריה ובחיפה, בדיוק כמו בתל אביב ואנחנו בקושי נתקלות בביטויים הומופובים. אבל אסור לתת להישגים שכבר הושגו לגרום לנו לנמנם על זרי הדפנה. החתונה הזו נועדה לאותת למדינה שמזמן הגיע הזמן להתקדם".
צילום: עומר ישראלי | באדיבות עיריית ת"א יפו
"ההתכנסות שלנו כאן היא הניצחון של החיים עצמם", אמר מחזיק תיק הגאווה בעיריית תל-אביב-יפו איתי פנקס-ארד, "אפשר למנוע מאיתנו חתונה בחסות המדינה אבל אי אפשר למנוע מאיתנו את המאבק על הזכויות שלנו. עשרים שנה חלפו מאז שנישאתי ליואב, עשר שנים מאז שהגשנו את בג"צ הפונדקאות ועדיין אין שינוי. זה לוקח זמן אבל בסוף ננצח. ברובן המוחלט של מדינות המערב ישנה הכרה מלאה בנישואים בין בני זוג מאותו מין. כל הסקרים שנערכו בשנים האחרונות קובעים כי יש רוב מוחץ בציבור התומך בהכרה בנישואים וזוגיות להט"בית כמו גם בהקמת משפחה, אימוץ ופונדקאות. החתונה שלנו היא המחאה שלנו. היא הדרך שלנו להגיד שהגיע הזמן לשוויון".
"אנו מודים לעשרות שבחרו להתחתן יחד איתנו במפגן אדיר של אהבה ובדרישה ברורה לשוויון זכויות", אמר אביהו מיזן מנהל המרכז הגאה, "מאבק עושים גם באהבה והפעם – יגיעו זוגות מרוגשים, בכל גיל, יסתכלו למדינה בעיניים וישאלו מדוע האהבה שלהם מחוץ לחוק".
בהמשך השבוע באירועי גאווה 2019: וויגסטוק מופע הדראג הגדול בישראל (שישי בצהריים), ועידת המשפיעים הלאומית הראשונה של הקהילה הגאה וכמובן מצעד הגאווה ביום שישי הבא 14.6
תגובה אחת
המסר לעולם הוא שישראל מפגרת אחרי המערב. לטקסים כאלו ואחרים בארץ אין משמעות, טוסו להתחתן על אמת במדינות שמאפשרות זאת לאזרחים זרים. אופציות הקל"ב שמנפיקות תעודות באנגלית הן מלטה, דנמרק, וגיברלטר. בשהותכם שם תקפידו להשיג מסמך אימות הנקרא "חותמת אפוסטיל" על אחת התעודות. כשתחזרו לכו למשרד הפנים ותשדרגו רשמית את מצבכם האישי בתעודת הזהות לנשוי / נשואה. אני גר בחו"ל ולבעלי אין רצון כלשהו לעלות לישראל אבל טרחתי לשנות את מעמדי האישי במרשם האוכלוסין הישראלי למענכם כי רק רישום רשמי יראה לרשויות שישנו ציבור הנשוי בנישואין אזרחיים וחד מיניים.