באירוע מיוחד שהתקיים הערב (ד') בירושלים, העניק לראשונה גוף ממשלתי אות הוקרה רשמי לפעילים להט"בים על פעילותם לקידום הקהילה הגאה.
האות הוענק על ידי השרה לשוויון חברתי מירב כהן לפעילים ופעילות, שהומלצו על ידי וועדה מיוחדת, עבור פעילותם היוצאת דופן המקדמות ערכי שוויון, צדק חברתי וחיבור בין קבוצות בחברה הישראלית שנעשו בזירה הציבורית.
אות ההוקרה הוא עוד ציון דרך של הממשלה המכהנת בשיפור יחס המדינה לקהילה הגאה בישראל, זאת לאחר שבתקציב המדינה האחרון הוקצה לראשונה תקציב ייעודי לקהילה הגאה (סה"כ 90 מיליון ל-3 שנים), ופרוייקטים רבים של משרדי הרווחה, הבריאות והמשרד לשוויון חברתי יצאו אל הפועל בחודשים האחרונים וכמובן מגיע על רקע החלטה הממשלה המכירה לראשונה באוכלוסיית הלהט"ב ככזו המצריכה טיפול ייעודי.
"תוך כדי העשייה שלנו כל הזמן חשבנו איך הופכים את הדברים לפרמננטים?" אמרה השרה במהלך האירוע, "איך מבטיחים שגם ביום שאנחנו לא נהיה כאן הממשלה תמשיך לתת מענה הולם לקהילת הלהט"ב ולא תתעלם ממנה. לכן הקמנו יחידה מקצועית בתוך המשרד לשיוון חברתי שתפקידה עיסוק וקידום אוכלוסיית הלהט"ב. ולא פחות חשוב מזה, את כל העשייה שלנו למען הקהילה עגנו בהחלטת ממשלה רשמית שכאן להשאר, כדי להוקיר את פועלם.
תודה לרופאה שליוותה אנשים בניתוחים לשינויי מין כדי שהם יהיו מסוגלים לחיות עם עצמם בשלום. תודה לקבוצת הלביאות שמושיטות יד להורים שילדיהם יוצאים מהארון ואין להם אף אחד שידריך אותם בדרך הלא סלולה הזו. תודה לפעילים החברתיים שעוזרים לאנשים שיוצאים מהארון מקבוצות המיעוט: ערבים, חרדים, דתיים, רוסים, אתיופים. תודה לעיתונאים שהנכיחו את קהילת הלהט"ב בסדר היום הציבורי. תודה לאושיית התרבות שסללה באומץ את הדרך לרבים ורבות אחריה. ותודה לפוליטקאית האמיצה שהעזה להניף את דגל הגאווה בימים שזה ממש לא היה מקובל. במובנים רבים אתם, הפעילים והפעילות החברתיים, עשיתם מסע מפרך שבסופו של דבר הביא גם את ממשלת ישראל להכיר בקהילת הלהטב וצרכיה. אני כאן מעל במה זו בזכותכם".
פרס מיוחד למפעל חיים – יעל דיין
פעילת זכויות להט"ב ותיקה, שפעלה בתפקידיה הציבוריים הרבים והמגוונים, לרבות כחברת כנסת ובפרט וכיו"ר הועדה לקידום מעמד האישה – הקימה את ועדת המשנה למניעת אפליה על רקע העדפה מינית, וכאשר תיקנה את חוק איסור לשון הרע כך שאסר על ביזוי אדם בשל מינו או נטייתו המינית. בשנת 1993 יזמה הגב' דיין את הכנס הראשון בכנסת ישראל שעסק בזכויות חברי קהילת הלהט"ב. בעקבות אותו כנס הוקמה הועדה מיוחדת שמסקנותיה הובילו, בין השאר, לתיקון התקנות המפלות את קהילת הלהט"ב בצבא. גב' דיין היתה לפוליטיקאית הראשונה שהשתתפה באירוע גאווה ציבורי בשנת 1993. בשנת 2003, נבחרה לתפקיד סגנית ראש עיריית תל אביב ומונתה למחזיקת תיק הרווחה בעיר ויושבת ראש הוועדה לזכויות האדם. גם בתפקידה זה, המשיכה לפעול עבור קהילת הלהט"ב בכל תחומי החיים.
ברית הלביאות (קבוצה חברתית)
"ברית הלביאות" הוא ארגון של משפחות לילדים ולילדות ונוער מגוון מגדר הפועל משנת 2016 ומטרתו היא ליצור קהילה בטוחה, תומכת ומעצימה למשפחות לילדים וילדות ונוער מגוון מגדר תוך תמיכה בקרב בני ובנות המשפחות ותמיכה בילדים ובילדות. הקהילה מונה כ-200 אימהות ואבות לילדים וילדות טרנס ו-א-בינארים בכל הגילאים ובכל הקבוצות בארץ, ונותנת מענה לכ-5-6 פניות מדי שבוע, וזאת באמצעות שיחות טלפוניות, מפגשים אישיים וסיוע במיצוי זכויות והנגשת ידע. זאת לצד אירועים שונים כגון פיקניק משפחות, אירועי תרבות ותיאטרון ומפגשים לסבים וסבתות, מפגשי זום לכלל הקהילה וקבוצות ייעודיות וכן סדנאות, סמינרים והרצאות מקצועיות. בנוסף, הארגון פועל להעלאת מודעות וקידום שינוי בחברה באמצעות אתר אינטרנט המכיל מידע על ילדים ונוער טרנס, פעילות בתקשורת, הקמת צוות הסברה, שיח עם גורמי ממשל מקומי וממשלה ועוד.
דנה אינטרנשיונל
הזמרת הטרנסג'נדרית הראשונה שהשתתפה באירוויזיון ואף זכתה בו בשנת 1998. בעלת קריירה מוזיקלית בינלאומית מצליחה וסיפור חייה זכה לתהודה רבה בישראל וברחבי העולם. גב' אינטרנשיונל פרצה לתודעה הציבורית לפני כ-30 שנים, והקפידה מאז לקחת חלק פעיל במאבק על זכויות הקהילה הגאה, בין השאר באמצעות העלאת המודעות הציבורית בתקשורת, הופעה באירועי הגאווה והמחאה הגדולים של הקהילה והזדהות עם מאבקיה השונים.
נדב שוורץ
פעיל בקהילה הלהט"בית הדתית מזה שנים רבות, לרבות תפקידים בגופים "חברותא" ו"הבית הפתוח" וכן שימש רכז קהילות של ארגוני הקהילה הלהט"בית הדתית. מר שוורץ פעל מול רבנים, הורים וחברי קהילה דתיים לשם הכרות עם המורכבויות בזהות הדתית – להטב"ית ובתוך כך יצר פרויקטים רבים ומשמעותיים, בהתנדבות, כגון: פרויקט 'רואות עולם' (מפגשים בהם פוגשים נציגים להט"בים ממדינות שונות), הקמת הספרייה הלהט"בית הדתית הראשונה, ומשחקי קופסה עם דמויות וביטויים מקהילת הלהט"ב.
אבנר ברנהיימר
עיתונאי ותסריטאי טלוויזיה וקולנוע שהחל לפעול בסוף שנות ה-80 והנכיח את הקהילה הגאה בתקשורת עוד בשנות ה-90, תחילה בסדרה פלורנטין שבה ניתן ביטוי לאהבה בין שני גברים, כתיבת התסריט "יוסי וג'אגר" שעסק באהבה בין שני חיילים בצבא וכן בסדרה "אמא ואבאז" העוסקת בהורות משותפת והורות להט"בית. מר ברנהיימר עסק בפרויקטים נוספים המקדמים נראות למגוון רחב של חברי הקהילה, כגון ייצוג של "ההומו המבוגר" בסדרה "יש לה את זה". כמו כן, פעל מר ברנהיימר גם במדיה הכתובה כעיתונאי לייצוג מכבד של להט"בים ולשינוי התודעה ביחס ללהט"ביות. מר ברנהיימר פעל גם בוועד למלחמה באיידס וכיום מרצה בנושאי נראות וייצוג להט"בי בהתנדבות.
ריטה פרטנקו
פעילה בהתנדבות בעשור האחרון בזירות שונות בקהילת הלהט"ב, העוסקת בעיקר באוכלוסיות להט"ב מוחלשות ובראשן הקהילה הערבית, קהילת דוברי הרוסית וקהילת מבקשי המקלט על רקע נטייה מינית וזהות מגדרית. בשנים האחרונות ריטה עומדת בראש ארגון שייסדה – עמותת "אלבית אלמוחתלף" – הבית השונה, להעצמת הקהילה הלהט"בית הערבית. במסגרת פעילות העמותה, ריטה מלווה להט"בים מהחברה הערבית בתהליך גיבוש הנטייה המינית או המגדרית והתמודדותם עם סביבתם הקרובה, לעיתים עד כדי סיפוק הצרכים הבסיסיים ביותר כדוגמת קורת גג, ביגוד והזנה. במסגרת זו, ריטה ריכזה לאחרונה מספר אירועים, ובהם ארוחת שבירת צום רמדאן להט"בית באתר מאובטח. בנוסף, ריטה משתתפת באופן קבוע בוועדות הכנסת הרלוונטיות ובכינוסי מדיניות דומים במוסדות אקדמיים ונוספים.
איציק יושע
עיתונאי ואיש תקשורת ותיק שפעל ועודנו פועל במספר בזירות ציבוריות ותקשורתיות שונות למען נראות הקהילה הגאה בישראל. מר יושע פעל החל משנות ה-80 במסגרת הפגנות אותן יזם ובהן השתתף ובפעילות כנגד אלימות כלפי קהילת הלהט"ב, וכן כיהן כיו"ר אגודת הלהט"ב בשנת 1997 ועודנו חבר פעיל באגודה. בשנת 1995 היה העורך הראשי של התוכנית "גאים להציג" – תוכנית הטלוויזיה הראשונה שיוחדה לקהילת הלהט"ב וכיום הוא עורך ומשדר תוכנית רדיו "חלון גאווה" העוסקת בתרבות ובסגנון חיים להט"בי. בנוסף על כך, מתנדב מר יושע בקביעות כמסייע בקו הסיוע לגברים נפגעי תקיפה מינית.
ד"ר איריס יעיש
רופאה מומחית ברפואה פנימית ובאנדוקרינולוגיה – מנהלת מערך בריאות טרנסג'נדרים בבי"ח איכילוב ופעילה בכל הקשור לרפואת הקהילה הגאה בדגש על הקהילה הטראנסית. במסגרת פעילותה, מיצבה את איכילוב כבית למרפא עבור הקהילה – בארץ ומחוצה לה. לצד פעילותה הרפואית, ד"ר יעיש פועלת לשילוב החברה הטרנסית בישראל, והקימה מפעל פעילויות חברתיות ותרבויות המסייעות למטופלים להשתלב בחברה ולהתקבל בה וכן משתפת פעולה עם ארגונים רבים לשם סיוע למטופליה בהתמודדות עם הקשיים הבירוקרטיים. בתוך כך, היא מפעילה קבוצת פייסבוק "ביוטראנס" בה מטופלים מכל הארץ מוצאים אוזן קשבת וסיוע מקצועי. בנוסף לכך, ד"ר יעיש מלמדת דורות של רופאים צעירים את המדע המתפתח של טיפול באוכלוסייה הטרנסג'נדרית, ואחראית לפיתוח התחום כולו.