fbpx

האקדמיה לגאווה

פעילות גאה באקדמיה מיועדת בראש ובראשונה לסטודנטים הלהט"בים, אך יש לה השפעה על המרחב בו היא מתקיימת, בין אם מדובר במכללה במרכז הארץ או במכללה בגליל
ארועי הגאווה תל חי 2019

המכללה האקדמית תל חי – חיזוק הזהות הלהט”בית בגליל העליון

מכללת תל חי מקיימת פעילות גאה מעל לעשור, מקדמת תכנים בנושא שונות וגיוון ומהווה גורם אקדמי אזורי שמנגיש את הידע לגליל כולו.

הפעילות הגאה בתל חי החלה כתוצאה מדרישות השטח, לאחר שראשי המכללה הבינו שאוכלוסייה להט”בית גדולה מגיעה לתל חי מתוך רצון להתרחק מהשגרה היום יומית על מנת לברר ולגבש את הזהות שלה בסביבה נייטרלית ומאפשרת.

על מנת לסייע לסטודנטים הלהט”בים בתקופה המאתגרת הזו, החלה מכללת תל חי בפיתוח שירותים לאוכלוסייה הלהט”בית, הכוללים תמיכה מקצועית בנושאים של התמודדות עם תהליך היציאה מהארון. בנוסף, העמידה המכללה עבור הסטודנטים הלהט”בים את האפשרות להעזר בחונכים אישיים ומרצים חונכים המסייעים להם בלימודים.

מכללת תל חי שותפה גם בקידום הפעילות החברתית של הסטודנטים הלהט”בים. הקהילה הגאה בגליל מקיימות פעילויות המגוונות לחברי וחברות הקהילה הגאה, מסרטים והרצאות ועד למסיבות, בשיתוף עם האחווה הגאה של המכללה, ופעמים רבות בעידוד המכללה, שמסייעת בתקציבים ובמרחבי פעילות.

בשמונה השנים האחרונות מקיימת המכללה כנס בנושא התמודדות עם השונות, המשותף לחוג לעבודה סוציאלית, החוג לשירותי אנוש והחוג לחינוך, בשיתוף עם ארגוני הקהילה חוש”ן ואיגי. הכנס מיועד לסטודנטים, לתושבי האזור ולאנשי חינוך מהאזור, ובמהלכו סטודנטים, להט”בים, מורים ויועצות יושבים יחד, לומדים ושומעים, ואז יוצאים להשתתף בסדנאות.

“הכנס מבקש לענות על הצורך של אנשי חינוך להתחדש ולהתעדכן בתחומים האלו”, מסביר ד”ר זאביק גרינברג ממכללת תל חי, “תל חי מבקשת להנגיש את הנושאים האלה לאוכלוסיית המורים, היועצים ומנהלי בתי הספר. לאורך השנים קיימנו כנסים בנושאי זוגיות וגאווה, הורות להט”בית, קוויריות בפריפריה ועוד. פעמים רבות אנו בוחנים מהם הנושאים הרלוונטים ומייצרים כנס שעונה על הנושאים שחשובים לאנשי המקצוע, ומזמינים את טובי המרצים והמומחים בתחומים הללו”.

האחווה הגאה במכללה למנהל – אקלים חינוכי, בטוח ומכיל

האחווה הגאה במכללה למינהל חזרה השנה לפעילות לאחר 3 שנים, מתוך מטרה להגשים את חזון האחווה הגאה ליצירת מרחב חברתי שווה זכויות, סובלני ובטוח עבור להטבפ”קים בקמפוס.

בראש הפעילות עומדת אלמוג כהן סטודנטית לתקשורת, עוזרת מחקר בהקמת הארכיון האזרחי למאבקים חברתיים וקווירים בישראל “ארכי פרחי” שעתיד להיפתח בספריית המכללה.

אופי הפעילות בו היא מתרכזת הוא הפקת אירועים ופאנלים והכנסת תכנים להט”בפאקים הפתוחים לכלל הסטודנטים. הפעילות מתקיימת בשיתוף פעולה עם הנהלת המכללה, אגודת הסטודנטים והוועדה הגאה של עיריית ראשון לציון בה אלמוג חברה.

התוכניות לעתיד הקרוב כוללות הקמת שירותים ללא מגדר, אירוע לציון 32 שנה לביטול האיסור על משכב זכר בישראל, ציון יום הנראות הטרנסי, ציון היום הבינלאומי למאבק בלהט”בפוביה, הקמת אנדרטה ביום הזיכרון לשואה ולגבורה וכמובן אירוע גאווה ענקי וצבעוני בחודש הגאווה.

“בעיני אירועים עם תוכן טוב שפתוחים ונגישים לכולם יוצרים אקלים חינוכי, בטוח ומכיל עבור אותם סטודנטים.יות גאים, חשוב אף יותר לקדם את שלל הזהויות המיניות והמגדריות שבקהילה ולהוביל את המכללה למינהל להיות קמפוס בטוח”.

רוצה לקרוא עוד?

תגובות

השארת תגובה

אתר WDG לא יפרסם תגובות המפרות את תנאי השימוש של האתר, לרבות תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון מבזה או פוגעני.

אתר אחד לכל ההומואים הלסביות הביסקסואלים הטרנס* הקווירים הביסקסואליות הא-מיניים הפאנסקסואליות הפוליאמורים הלהט"ב

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן