Pixabay | cc0
ב-29.7.1975 החליטה קבוצת פעילים על ייסוד ארגון גאה בישראל. ב-21.9.1975 שולחת הקבוצה למשרד הפנים בקשה לרישום הארגון תחת השם “האגודה לשמירת זכויות הפרט”. על המכתב חתום יעקב פזי כיו”ר הוועד המייסד.
במכתב תשובה שנשלח ליו”ר המייסד ב-6.10.1975, מאשר משרד הפנים את הקמת האגודה. שבוע לאחר מכן, ב-14.10.1975, מתפרסם האישור על ייסוד האגודה בעיתון “הצופה”.
בעקבות הפרסום, משודרת בתכנית ‘יומן השבוע’ של קול ישראל כתבה ראשונה והיסטורית על הקהילה ברדיו הממלכתי של ישראל, בה מתראיינים בפעם הראשונה הומואים ולסביות, ומספרים לכתב שמעון שיפר על המצוקות והצרכים שלהם.
הכתבה ההיסטורית נפתחת במילים: “ההומוסקסואלים בישראל נאבקים לזכותם לחיים שווי ערך בחברה, לפני שיגיעו לכך עליהם לחצות שדה רחב של דעות קדומות. דומה שהיום נטלו על עצמם כמה מהם להיות חלוצים במשימה זאת”.
“לכאורה ארגון ככל ארגון”, מסביר הכתב שמעון שיפר, “חברי האגודה נרשמו כחוק במשרד הפנים תחת השם האגודה לשמירת זכויות הפרט. הוגדרו המטרות – לפעול למען חברי האגודה ואחרים, להשגת זכויות הפרט ושמירתן. יש כבר דובר, יש עיתון בשם חדשות גיי, הכינוי האמריקני של ההומוסקסואלים, חדשות העליזים. ויש חדשות ופעילויות שמוצעות בהן – יתקיים טיול לוואדי קלט, אירוח מאורגן של הומוסקסואלים מרחבי העולם, תתקיים אסיפה כללית, ודמי הרשמה בסך 30 לירות. אמרנו לכאורה ארגון ככל ארגון, משום שעל פי החוק הקיים במדינת ישראל, קיום יחסים הומוסקסואלים אסורים על פי החוק.
וכמו לכל ארגון היו התלבטויות בקשר לבחירת השם. היו שהציעו את השם אהב”ה – ראשי תיבות של ארגון הומוסקסואלים בארץ הקודש, ללמדך כדבריהם שהומוסקסואליות זה יותר מן השם הנרמז. והיו שהציעו את השם חג”ג – חוג גברים גאים, ובשם זה מתקרא כיום הארגון. 50 חברים כבר נרשמו ומאות פנו אל הארגון בעקבות מודעה שפרסמו”.