ג’יי קיי רולינג | cc0
קהילה שלמה גדלה על ספרי הארי פוטר מאת ג’יי קיי רולינג. על המסרים חסרי הפשרות של אהבה ללא תנאי, עמידה מול שנאת השונה מכל סוג שהוא וערעור על סמכויות פוגעניות. אותה קהילה מיישמת בימים האחרונים את כל מה שרולינג לימדה אותה, ועומדת בסולידריות עם הקהילה הטרנסית לאחר ציוץ טרנספובי מובהק מצד הסופרת.
כבר שנים שרולינג מפגינה טרנספוביה, אך מעולם לא בצורה כה בוטה. את תמיכתה בעבר בציוצים של טרנספוביות מוכרות צוות היח”צ שלה הסביר כ”טעות של מבוגרים באינטרנט”, כאילו שנלחצו בטעות כפתורי הלייק והשיתוף. אך הפעם רולינג לא משאירה מקום לספק.
“תתלבשו איך שאתם רוצים.
תקראו לעצמכם מה שאתם רוצים.
תשכבו בהסכמה עם כל בגיר שירצה אתכם.
חיו את חייכם הטובים ביותר בשלום וביטחון.
אבל להוציא נשים מעבודתן בשל עמידתן על כך שמין הוא דבר אמיתי?
#אני_עם_מאיה #זה_לא_תרגיל”
הציוץ של רולינג | מתוך: טוויטר
המקרה עליו מדברת רולינג הוא תביעה של אשה בריטית בשם מאיה פורסטטר שלאחר שתם חוזה ההעסקה שלה במקום עבודתה, הוחלט שלא לחדש לה אותו עקב התנהלות טרנספובית מצדה, בעיקר ברשת. התנהלות זו כללה בין היתר חשיפת שמן הקודם של נשים טרנסיות (דד-ניימינג) ופנייה מכוונת בלשון פנייה אתה, במטרה להוקיע מקהילות אינטרנטיות נשיות נשים טרנסיות.
פורסטטר בתביעתה רצתה ליצור תקדים לפיו אמונות “ביקורתיות כלפי מגדר” מוגנות על פי חוק כאמונה פילוסופית, עליה לא ניתן להפלות אדם. במקרה שלה, אמונות אלה כוללות אמונה שלנשים טרנסיות אין מקום במרחבים נשיים, שבמקרה הטוב הן מתכחשות לתכונות הגבריות הטבועות בהן עקב מינן ובמקרה הרע הן גברים אנסים בלבוש אשה.
בית המשפט פסק נגדה במקרה הזה, וקבע: “התובעת הינה אבסולוטית בתפיסותיה לגבי מין ביולוגי, ובדעותיה מושרשת אמונה לפיה עליה להתייחס לאנשים בלשון הפנייה שהיא תופסת כמתאימה, גם אם הדבר פוגע בכבודן/ם העצמי ו/או יוצר אווירה מאיימת, עוינת, משפילה או פוגענית. גישה זו אינה מגיעה לה כבוד בחברה דמוקרטית”.
מאז פרסום הציוץ של רולינג ב-19 בדצמבר, קהילת מעריצי הארי פוטר, ועמם מפורסמים רבים, הפגינו פה אחד את תמיכתם הבלתי מתפשרת בקהילה הטרנסית. החל מאומנות, דרך העלאת מודעות לארגונים טרנסיים שזקוקים לתרומות, וכלה בהמלצות על ספרים וסופרים שכן תומכים בקהילה.
מאלה אמסט, מנכ”לית שותפה של עמותת מעברים לקשת הטרנסית, נמסר: “מחמם את הלב לראות את ההירתמות, החום, והאהבה לאנשים על הקשת הטרנסית שעולים מקהילת המעריצים. עולם הפנטזיה תמיד היה מפלט בשביל מי שנדחקו לשולי החברה, והסולידריות הזו היא מודל מעולה לחיקוי, שאפשר ללמוד ממנו וליישם בכל מרחב או קהילה שהם”.