fbpx

EMMA- אפליקציה למעקב אחר טיפולי פוריות

שנת 2019 ומעקבי פוריות מתנהלים בדפי נייר. קבוצה של 9 נשות מקצוע מנוסות התנדבו ליצירת אפליקצייה חינמית בשביל קהילת מטופלות הפריון, שתסייע לעבור את המסע לאמהות בצורה נעימה יותר
emma
אילוסטרציה – אורטל אברהם

החלטתם להביא ילד לעולם? מהמם, משמח, מלחיץ, מרטיט, מרגש!

איך עושים את זה? ובכן, היינו שם לפני כמה שנים, שרדנו, וחזרנו לספר, וגם לשדרג.

הרשו לי להציג לכם.ן את אפליקציית EMMA, אפליקצייה בתהליכי בנייה, שמטרתה להקל ולסייע בתהליך המסע שלנו להורות.

המסע כולל שלבים רבים, ומרכזו הוא טיפולי הפוריות, במהלכם נדרשת האישה (האם או הפונדקאית) לבצע מעקב ביוץ, הכולל בדיקות דם ואולטרסאונדים חוזרים, ובמקרים רבים גם זריקות של הורמונים, כדורים ונרות. התהליך לעיתים מתמשך ואינו נגמר בסבב טיפולי יחיד.

כיום  אין אפליקציה נוחה שתומכת בתהליך ובניהולו בצורה טובה. הצורך במענה טכנולוגי לניהול ומעקב אחר הטיפולים היה ניכר מאד בטיפולים שעברנו כזוג עד להולדת בנותינו, וכן מורגש מאד בקליניקה, בשיחות עם מטופלות פוריות ועם זוגות להט”בים שעוברים תהליך להבאת ילד.

בשביל לתת מענה זה, נבנית אפליקציית EMMA, אפליקצייה שמטרתה לעזור בניהול טיפולי הפוריות. האפליקצייה תאפשר להזין תכנית טיפול, ואחר כך תתזכר בבדיקות, זריקות וטיפולים הקשורים לסבב הטיפולי. EMMA תרכז את כל המידע, תסכם ותשמור אותו עבורכם.

מסקר שהתבצע בישראל, ארה”ב ובריטניה, נמצא שרוב המטופלות אינן מנהלות מעקב כלל או מנהלות אותו בדפי נייר, ניהול שאינו נוח ואובד עם הזמן. יש צורך משמעותי באפליקצייה כזו, ובשביל זה התגייסנו, קבוצת EMMA, הכוללת 9 נשות מקצוע מנוסות, מפתחות, מעצבות, רופאה ואני, סטודנטית לרפואה. כל הצוות מתנדב לשם יצירת אפליקצייה חינמית בשביל הקהילה, ובשביל קהילת מטופלות הפריון.

עבור מי שמתלבט.ת ותוהה, איך בכלל מתחילים את התהליך? התהליך להבאת ילד מתחיל בקבלת ההחלטה, עובר במסדרונות הבירוקרטיה, ממשיך בבחירת תורם/תורמת/הורה, ומשם מתפתל דרך טיפולי פוריות עד להגעה ליעד, תשעת חודשי ציפייה.

השלב הראשון יהיה להחליט על המסגרת המשפחתית, האם הורות משותפת, אימוץ או שימוש בתורם זרע / תורמת ביצית / פונדקאית.

מהרגע שהתקבלה החלטה, אפשר להתקדם לקביעת תור אצל רופא.ת פריון. הרופאה תכין רשימה של בדיקות (דם ואולטרסאונד), ותתבקשו להשלים אותן. מי שירצה להיות הורה בסיוע של תרומת זרע/ביצית יתבקש במקביל לקבוע תור לבנק הזרע.

גם כאן, נפתח עולם של אפשרויות, ותצטרכו לבחור בין בנקי הזרע הציבוריים לבנקי הזרע הפרטיים. בהקשר של שימוש בבנק הזרע לצורך מנת זרע תורם, בין שני סוגי הבנקים אין הבדל משמעותי בחסכון בירוקרטי, או בשירות. גם בנקי הזרע הציבוריים וגם בנקי הזרע הפרטיים מציעים שירות טוב והצוות חביב על פי רוב. עיקר ההבדל בין הבנקים הוא בעלויות, בזמינות התורים, ובכמות התורמים.

עוד בנושא:  צפו: נאומו המרגש של עומר אוחנה במצעד הגאווה בירושלים

המחיר, כצפוי, יקר יותר בבנקי הזרע הפרטיים, החל בעלויות פתיחת תיק, דרך עלויות מנות, שילוח ואחסון. היתרון של בנקים אלו נמצא בעיקר בזמינות התורים, כך ניתן לקבוע תור בפרק זמן של שבוע, לעומת חודשים, לעיתים, בבנקים הציבוריים. באשר להיצע התורמים, כל הבנקים מציעים תורמים ישראלים. בנקי הזרע הפרטיים, לרוב, מציעים מגוון רחב יותר של תורמים ישראלים. בנוסף חלק מהבנקים הציבוריים, וכל הבנקים הפרטיים מאפשרים ייבוא של מנות זרע מחו”ל, ולהם היצע רב של תורמים אמריקאים ואירופאים.

זה השלב שכדאי לבחור האם תרצו תורם מהארץ או מחו”ל. זהו דיון ענף, וניתן להצטרף, להשתתף ולהתייעץ בקבוצת הפייסבוק “הריון, פריון תרומת זרע- בדרך לאמהות“.

המשך התהליך יהיה דרך טיפולי הפוריות. בעצם למה? לא בטוח שיש בכלל בעיית פוריות.

נכון, יתכן ואתם פוריים ביותר ואין לכם צורך רפואי בעזרה. ועדיין, אם רצונכם הוא להרות בעזרת תרומת זרע או ביצית, הדרך לעשות זאת היא בעזרת פרוצדורה רפואית של הזרעה או החזרה של עובר, ולכן תלוו על ידי רופא.ת פריון.

רופאת הפריון תכין תכנית טיפול “פרוטוקול”, הכולל מעקב של בדיקות דם ואולטרסאונדים על מנת לזהות את יום הביוץ. פעמים רבות משום שמדובר בעלויות גבוהות של מנות זרע, או בנסיונות חוזרים שאינם מצליחים, תתבקשו לקחת הורמונים, בצורה של כדורים או זריקות, על בסיס יומי. כך עד להצלחה ולהריון המיוחל.

נשמח מאד לסייע ולעזור בשלבי הטיפולים והתמיכה בעזרת EMMA. על מנת להמשיך את הפיתוח של האפליקציה, וכדי לממן את העלויות החיצוניות (שמירה על שרתים, העלאה למרקט וכו’) יצאנו בגיוס המונים מינימאלי. חשוב לנו מאד שהאפליקציה תהיה חינמית, ופתוחה לכל מי שירצה להשתמש בה. נודה מאד לכל מי שתתרום ויתרום. כל תרומה תוערך, קטנה כגדולה, ותעזור לנו במשימה החשובה.


הכותבת חן ברק לויט, סטודנטית לרפואה ומקימת מיזם EMMA

רוצה לקרוא עוד?

תגובות

השארת תגובה

אתר WDG לא יפרסם תגובות המפרות את תנאי השימוש של האתר, לרבות תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון מבזה או פוגעני.

אתר אחד לכל ההומואים הלסביות הביסקסואלים הטרנס* הקווירים הביסקסואליות הא-מיניים הפאנסקסואליות הפוליאמורים הלהט"ב

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן