Pre-Exposure Prophylaxis | NIAID | CC BY 2.0
אתם שאלתם:
אינני נוטל פרפ ולאחרונה היה לי סקס בלי קונדום עם מישהו שאמר לי שהוא נוטל פרפ. אני הייתי הפאסיבי בסקס והוא גמר בפנים. עכשיו אני מפחד שאולי נדבקתי ב- HIV, האם יש סיבה לחשש?
המומחית עונה:
ד”ר רותי גופן, יו”ר שותפה של החברה לרפואת להט”ב ורופאה במרפאת כיכר הבימה לקהילת הלהט”ב.
אני מצטערת לשמוע שהמפגש המיני שהיה גרם לך לפחד ולבילבול. אנו חיים כיום בעידן שבו יש הרבה אמצעי הגנה מפני הדבקה HIV: קונדום, פרפ ו – PEP, ואנשים צריכים להרגיש נינוחים לעשות סקס בלי חששות. בנוסף על אמצעי הגנה אלה, אנו יודעים כיום שמי שחי עם HIV, מקבל טיפול והוא אנדיטקטיבל, הוא אינו מדבק ואפשר לקיים איתו יחסי מין בלי שום חשש. את העידן שבו מתעוררים פחדים אחרי סקס, צריך לשים מאחורינו.
אבל! סקס בלי קונדום ובלי שאתה לוקח פרפ בעצמך הוא סקס לא מוגן ולכן אני ממליצה כעת על כמה דברים:
1. אם אתה נמצא כעת בתוך ה- 72 השעות שלאחר המגע המיני (שלושה ימים) ואין בטחון של מאה אחוז שהפרטנר אכן נוטל פרפ, אני ממליצה בחום לגשת כעת לחדר המיון כדי לשקול אפשרות של טיפול PEP (טיפול לאחר חשיפה ל HIV). אם עברו 72 שעות מהסקס, גש לרופא.ת המשפחה כדי להתייעץ מתי מתאים שתעשה בדיקה כדי לוודא שהכל תקין.
2. בעתיד אל תסתמך על דיווח של הפרטנרים שלך לסקס שהם לוקחים פרפ: אם אתה מקיים יחסים ללא קונדום ורוצה להיות מוגן מפני הדבקה ב HIV, קח פרפ בעצמך וכך תהיה מוגן. גש לרופא.ת משפחה שמורשה לתת פרפ, כדי לקבל מידע ולהתחיל נטילת פרפ.
3. קונדום: אני עדיין ממליצה להשתמש בקונדום ביחסי מין. זה אמצעי שמגן מפני הדבקה ב- HIV וגם פני מחלות אחרות שעוברות ביחסי מין.