יוצא הנוער העובד והלומד
מייסד ומנהל האחווה הסטודנטיאלית הגאה.
במהלך חייו הבוגרים גר בירושלים, מצפה רמון באר שבע וכעת בדרום תל-אביב.
היה חלק ממה שהינו היום הבית הגאה בבאר שבע, התנדב במרכז סיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית. למד באת”א מגדר ופסיכולוגיה.
*המועמד היה חבר ועדת הבחירות והגיש מועמדות לבחירות לועד המנהל על אף התחייבות ראשונית של חברי הועדה שלא להתמודד בבחירות
8 תגובות
מהי לדעתך הנושא העיקרי שהקהילה מתמודדת עמו עכשיו?
האם הקהילה צריכה להיות עם הפנים החוצה או להתמקד בעיקר בבניית הקהילה פנימה?
מהו האופי שהאגודה צריכה ללבוש בשנים הקרובות, האם זה נכון להיות ארגון גג?
מה תפקידו של הועד? מה מידת המעורבות הרצויה של חברות וחברי האגודה?
מהן נקודות החוזקה שלך בועד העתיד להבחר?
היי חשבתי הרבה על השאלות האלה שכתבה ועדת הבחירות אבל אני לא מאמין בשאלות דיכוטומיות.
אני מאמין שהאגודה צריכה להתמודד בו זמנית גם בחזית הפנימית וגם בחיצונית – ורק על ידי עבודה כזאת נצליח ליצור שינוי. גם האחווה אשר הקמתי ואני מנהל בנויה על הואתו המודל – מתן מענה ללהט”ב באקדמיה, וניסיון לשנות את האקדמיה והחברה בכלל.
מבחינת התפקיד של האגודה, אני חושב ש”ארגון גג” הוא לא מדוייק. אני מאמין שהאגודה צריכה לתת שירותים לשאר הארגונים. במהלך תהליך ועדת התקנון – יצרנו מודל יחד עם עוד אנשים כך שייתן פתח לעוד משתתפימות להשפיע ולהיות מעורבים. כזה שישמור על עצמאות הועד יחד עם יצירת קשרים משמעותיים בין כלל הארגונים. יש עוד עבודה לעשות על המודל אבל אני חושב שיהיה ניתן ליישם אותו רק באמצעות השתתפות בועד האגודה (לצערי) – כיוון שיש צורך בעוד כוחות של אנשימות עושות ועושים בתוך הועד.
אני מאמין שאני המועמד הכי מחוייב לתהליכי דמוקרטיזציה ושיתוף בתוך האגודה. אפשר לראות את זה כי אני בא מהשטח וגם בעשייה שלי דאגתי שהאחווה תנסה להגיע לכל פינה, כמו גם לכך שהבחירות יהיו ארציות.
מקווה שעניתי להכל, מוזמנימות לשאול עוד! 🙂
היית חבר ועדת הבחירות והתחייבת שלא לגשת לבחירות הועד.
אם כבר עכשיו אינך אמין וסבלני, איך אפשר לסמוך עלייך ?
התחייבת לא להתמודד, ומעלת בהתחייבות זו דיי מהר, כיצד נדע שלא תמעל בשאר ההתחיבויות שלך במסגרת הקהילה? כיצד ניתן לסמוך עליך?
אני שמח שאתה מעלה את הסוגייה.
קודם כל אני מאמין שחמש שנים של התנדבות בקהילה, ייסוד האחווה, ועשייה בשלל מסגרות להט”ביות כשהתועלת האישית שלי היא בעיקר סיפוק משינוי חברתי- מדברות בעד עצמן.
ועכשיו לעניין: הצטרפתי לועדה כי היה חשוב לי שהבחירות יהיו ארציות וכמה שיותר מהקהילה יוכלו להצביע ולהשפיע. נכחתי בישיבה אחת בלבד בה נכחו גם מתמודדיםות נוספות ואמנם השפעתי בפועל על קיום הבחירות כארציות, אך למעשה בעיקר הגנתי על החלטת האסיפה הכללית של האגודה.
עם זאת, במהלך הישיבה נוכחתי לגלות שהרבה מההחלטות החשובות מתקיימות בועד המנהל ולכן בחרתי להתמודד אליו – כדי שבחירות הבאות וכל ההתנהלות של האגודה תהיה יותק שקופה, יותר משתפת, ויותר מכילה.
היי, אשמח לדעת – אם תבחר, על מי תמליץ להיות יושב/ת ראש הועד? האם תמשיך לתמוך ביושבות ראש משותפת של גבר ואישה?
האם נכון שאתה פעיל במפלגת העבודה? אם כן, האם תפעל באופן כיתתי ומפלגתי או באופן שיכיל את כל חברי הקהילה, מימין ומשמאל?
הי דוד,
אני אמנם חבר מפלגת העבודה אך כמו בתפקידי כמנהל האחווה אני יודע לקדם תהליכים תוך הכלת כל גווני הקהילה. ויעידו על כך גם מי שחברים באחווה. הסמינרים שלנו היו מהמכילים ביותר – כולל דתיים וחילוניים, ימניים ושמאלנים, לסביות, הומואים, בי, טרנס ואפילו אמיניים.
אם השתייכות מפלגתית תגרום לנו להדיר מי שלא במפלגה שלנו – כולנו נהיה בבעיה. אבל זה בסדר להצביע למי שמייצג עשייה ומדיניות שאתה מאמין בה.
אני מאמין שלכל אחד ואחת יש מקום באגודה, אך בד בבד האגודה צריכה להיות מסוגלת לעמוד חזקה מול השלטון /או הממשלה ו/או חברי כנסת אשר פוגעים בנו. בכלליות – נכון שחברי הועד יהיו מסוגלים לבקר או להעריך פוליטיקאים מכל גווני הקשת לפי המעשים שלהם וההצבעות, ולא לפי ההשתייכות המפלגתית.