pexels | cc0
אתר ואפליקציית אטרף נפלו אתמול, ככל הנראה לאחר חדירה של קבוצת ההאקרים האיראנית “Black Shadow” לשרתי חברת “Cyberserve”, חברת הטכנולוגיה שבבעלותה האתר.
בעקבות הפגיעה בשרתי החברה, נפלו אתרים ישראלים נוספים המשתמשים בשירותי האחסון של החברה, בהם אתר חברת האוטובוסים “דן”, אתר הנסיעות “פגסוס” ואתר מוזיאון הילדים בחולון.
קבוצת ההאקרים שביצעה לכאורה את הפריצה, הפיצה הודעה בטלגרם בה היא מאיימת לחשוף מידע על לקוחות החברה.
“שלום שוב. יש לנו חדשות בשבילך. כנראה שלא הצלחת להתחבר לאתרים רבים היום. חברת Cyberserve והלקוחות שלה נפגעו על ידינו. אתם בטח שואלים – מה עם המידע? כמו תמיד, יש לנו הרבה. אם אם לא רוצים שהמידע שלכם יודלף על ידנו, צרו איתנו קשר בהקדם”.
נפילת האתר, המשמש כפלטפורמה למכירת כרטיסים למסיבות הליינים הגאים, מנעה מרוכשי הכרטיסים להציג את הכרטיסים שרכשו מראש, מה שיצר תורי ענק בכניסה למסיבות. אך החשש האמיתי הוא בחשיפה של מידע אישי ורגיש הנמצא על שרתי החברה וכולל תמונות ופרטים אישיים.
האגודה למען הלהט”ב פרסמה תגובה בה קראה “למטה הסייבר הלאומי לפעול בדחיפות למניעת דליפות המידע. דליפת פרטיהם האישיים של המשתמשים היא סכנה לפגיעה נפשית”.
קו הקשב של האגודה, “יש עם מי לדבר”, נפתח הערב החל מהשעה 19:30 ועד השעה 22:30 בטלפון 2982, במטרה לספק מענה לאלו שחוששים או מוטרדים מחשיפה בעקבות מתקפת הסייבר על האתר.
תור בכניסה למסיבה באומן
לפני שנתיים פרצה אותה קבוצת האקרים לאתר חברת הביטוח שירביט והשיגה מידע רב על לקוחות החברה. על מנת להוכיח את רצינותם פרסמו ההאקרים תיקים פרטיים של לקוחות ישראלים, בהם תעודות נישואין, מסמכים כספיים, סריקות תעודות זהות ומסמכים רפואיים.
בזמן המתקפה על אתר חברת שירביט, דרשו ההאקרים כופר של 50 ביטקוין (סכום השווה לכמיליון דולר בזמנו) תמורת החזרת האתר לפעילות. עדיין לא ברור האם גם הפעם נדרש כופר מחברת האחסון ששרתיה נפגעו והאם היא מתכוונת לשלם.
תגובה אחת
חחחחח