fbpx

“בריטני ייצגה הרבה דברים שנמשכתי אליהם, או שהייתי רוצה להיות בעצמי”

את הפרק הראשון בפודקאסט על בריטני ספירס הקליטו איתי ושיר כדי להסביר בעברית את סיפור האפוטרופסות של בריטני. אבל אז הם קלטו שזה גם כיף, ופשוט המשיכו להקליט | "הבנו שאנחנו רוצים לספר את הסיפור הזה יחד, בצורה שתצליח לעניין עוד אנשים"
הבריט החדשה

הפודקאסט האייקוני של שיר דקר ואיתי בן שמחון על בריטני ספירס התחיל בקיץ של 2021, בזמן סערת האפוטרופוסות של בריטני. מה שהיה אמור להיות מקבץ של שלושה פרקים הפך לבלתי ניתן לעצירה ועכשיו אנחנו בעיצומה של העונה השלישית. אין צמד בקיא יותר בחיים של בריטני, שיודעים לסקור את החיים שלה בצורה הכי מצחיקה וכיפית שיש.

אז איך הכל התחיל?
איתי: “אני ושיר הכרנו מהטוויטר, לשיר היה שרשור מפורט על עניין האפוטרופוסות של בריטני שהייתי שולח אליו אנשים כדי שיבינו על מה מדובר. הרגשתי שלא היה כמעט מקור ידע בעברית למה שקורה עם בריטני. ברגע שהיא עשתה את העדות הבנו שאנחנו חייבים לעשות את הפודקאסט. תכננו לעשות שלושה פרקים שרק מסבירים מה קורה וזהו, וואן פיס. ואז ראינו שגם היה לנו כיף”.

שיר: “שנינו מעריצים של בריטני ויודעים עליה המון, כמויות של ידע. הבנו שאנחנו רוצים לספר את הסיפור הזה יחד, בצורה שתצליח לעניין עוד אנשים ולעשות צדק לסיפור שלה. הפודקאסט היה מקום של להוציא את הכל החוצה, זיכרונות, מחשבות, מה שלא היה עם מי לשתף. לא כולם מעריצים סביבנו, זה היה מין אאוטלט כזה. העונה הראשונה שעשינו הייתה סביב האפוטרופוסות, השנייה סקרה את הקריירה שלה מכל מיני כיוונים כמו הופעות, פרסומות, משחק, ריקוד ועוד. עכשיו בעונה השלישית אנחנו עוברים אלבום אלבום ומדברים עליו עם הסתכלות על איפה העולם היה באותה השנה”.

מה בבריטני לדעתכם משך ומושך כל כך את הקהילה הלהט”בית?
שיר: “אני חושב שיש משיכה של גברים הומואים לנשים שיש להן איזשהי בעלות על המיניות שלהן, שהן מבטאות את עצמן בצורה שהם היו רוצים לבטא את עצמם. זה לפחות היה מוקד המשיכה עבורי בתור ילד. בריטני ייצגה הרבה דברים שנמשכתי אליהם, או שהייתי רוצה להיות בעצמי. היא תמיד הייתה אדם מאוד מאוד חיובי, כל ההתנהלות שלה, כמו כשהטיחו אותה ואת כריסטינה אגילרה. היא תמיד הייתה חיוביות ואנטי לוחמנית, היו בה הרבה ערכים חיוביים שלקחתי איתי עד היום”.

איתי: “המוזיקה של בריטני היוותה איזשהו מפלט, כשאתה ילד ואתה שומע את השירים ורואה את הקליפים האלה, אתה באיזשהו מקום מדמיין את העולם שבו אתה מחוץ לארון. היא סימנה את החופש הזה גם בלי להגיד שהיא לוקחת על זה בעלות”.

איך הייתם מתארים את ההשפעה של בריטני עליכם באופן אישי, פעם והיום?
איתי: “בתור ילד היא הייתה מקום לברוח אליו, מוזיקה שאני יכול לשמוע בחדר ולהרגיש את כל הרגשות שלי, איזשהו מקור כוח. עם השנים כשהסיפור שלה נהיה יותר מורכב, היא הפכה לסמל לעוד דברים בשבילי. היא הייתה דוגמא לדמות עם Agency שיש בה עוצמה וכוח. מישהי שניצחה כנגד כל הסיכויים. גם היום, כשלא ברור מה קורה איתה ואנשים עדיין לא מאמינים שהיא שפויה – היא עדיין חופשיה, היא ניצחה את המערכת”.

שיר: “יש הרבה דברים שלא שמנו לב אליהם אז, לא באמת ידענו מה גורם לנו כל כך להימשך אליה. אבל היום אנחנו יכולים להבין הרבה יותר טוב, איך זיהינו את הפמיניזם, למרות שלא נתפסה כאייקון פמיניסטי. או את העובדה שהיא מאוד אינקלוסיב וdiverse ושבקליפים שלה ראו אנשים מכל הסוגים והצבעים, הייתה לה חיוביות שהייתה ממגנטת וכמובן שכישרון וסטאר פאוור”.

עוד בנושא:  סופשבוע גאווה בסינמטק תל אביב


איזה פרק הייתם ממליצים למישהו שלא שמע את הפודקאסט בכלל?
איתי: “הפרק על בריטני וכריסטינה בעונה הראשונה. היה מעניין לראות את הכוחות היותר גדולים שהזינו את הנרטיב הזה של שתי זמרות פופ שהן אויבות. יותר מזה, להסתכל על סיטואציה משנת 2000 עם משקפיים של 2022. אחד הפרקים הכי טובים”.

שיר: “זה פרק שאני כל כמה זמן שומע חלקים ממנו. זאת הפעם הראשונה בפודקאסט שלקחנו מין צעד אחורה המהקלוז אפ האקסטרים על בריטני והסתכלנו על משהו שהוא יותר רוח התקופה. זה נתן פרספקטיבה אחרת עליה, כמו שאנחנו עושים עכשיו בעונה השלישית”.

אילו תגובות יוצא לכם לקבל מהמאזינות והמאזינים?
שיר: “קיבלנו הרבה תגובות של אנשים שכתבו שאחד הדברים שהם אהבו בפודקאסט זה ששומעים כמה אני ואיתי אוהבים את בריטני, כמה אהבה וחמלה יש לנו אליה. יותר מזה שהתגובות הן לרוב חיוביות, הדבר הכי מעניין זה דווקא המגוון האנושי בתוך התגובות האלה. הפתיע אותנו שיש הרבה אנשים מתחת לגיל 18, שהתחילו להעריץ אותה בשלב מאוחר בקריירה שלה, כשהיא הביאה משהו אחר לגמרי. גם פתאום היה קהל אינטלקטואלי יותר, אני חושב שהופתענו מהמנעד הזה. משהו שהוא קצת קרדיט לבריטני, היא מהווה מוקד משיכה אוניברסלי לקהל ממש רחב של אנשים”.

מה אתם חושבים על התהליך שבריטני עוברת בשנים האחרונות?
איתי: “עצוב לי לראות אותה. גם מהטקסטים שהיא כותבת על זה שהיא איבדה אמון באנשים. פשוט עצוב. אני שמח שהיא חופשיה, אבל מרגיש שהיא עברה טראומה מטורפת”.

שיר: “את רואה את הצלקת שזה השאיר בה ואת השינוי שזה חולל, את רואה בן אדם שונה, שעבר שינוי דרסטי בגלל אירוע חיים טראומתי. זה עצוב וקשה לראות את זה, בטח כשמשווים את זה לבן אדם שהיא הייתה לפני. כשרואים ראיונות שלה מפעם, איך שהייתה מדברת ומתנסחת, מלאת ביטחון. הריקודים שלה. היא באמת הייתה בן אדם אחר, והיום היא באיזשהי פוסט טראומה. אנחנו כל כך אוהבים אותה ורוצים שיהיה לה טוב, שאנחנו עדיין שם עוקבים אחרי הסיפור כאילו שהיא סוג של בת משפחה רחוקה”.

אם בריטני הייתה מאזינה לפודקאסט, מה אתם חושבים שהיא הייתה אומרת?
איתי: “רוב הסיכויים שהיא לא הייתה אוהבת את זה, כי היא לא אוהבת שמתעסקים בה. זה גם משהו שחשבנו עליו די הרבה, אפילו ברמה של לא לעשות את הפודקאסט. בגלל זה אנחנו משתדלים לדבר עליה ממקום אוהב ולא ביקורתי, אין אצלנו פרקים של מה קורה באינסטגרם של בריטני. אנחנו מדברים על הקריירה שלה, ההישגים, העומק של הדברים שהיא עשתה”.

איתי ושיר נותנים הזדמנות בו בזמן למעריצים הכי גדולים וגם למי שלא מכירה את בריטני כמעט בכלל, לשמוע על הרגעים הכי מצחיקים, הזויים ומכוננים בחיים של בריטני. אפשר להאזין ל”בריט החדשה” בספוטיפיי, באפל פודקאסט ובאתר פודקאסטים, ולשמוע עוד על “נסיכת הפופ הבלתי מעורערת, בריטני ג’ין ספירס”.

רוצה לקרוא עוד?

תגובות

השארת תגובה

אתר WDG לא יפרסם תגובות המפרות את תנאי השימוש של האתר, לרבות תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון מבזה או פוגעני.

אתר אחד לכל ההומואים הלסביות הביסקסואלים הטרנס* הקווירים הביסקסואליות הא-מיניים הפאנסקסואליות הפוליאמורים הלהט"ב

גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן